Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Interviu cu Mitropolitul de Muntenegru și Arhiepiscopul de Cetinie, PS Boris. Sute de pelerini la biserica Sfânta Maria din Pipera Voluntari

Exclusiv. Interviu cu Mitropolitul de Muntenegru și Arhiepiscopul de Cetinie, PS Boris. Sute de pelerini la biserica Sfânta Maria din Pipera Voluntari
Fiecare om are drumul său care-l duce la Dumnezeu. Unii îl găsesc mai greu, alții mai ușor, dar nimeni nu rămâne cu dorințele neîmplinite atunci când înalță o rugăciune din suflet. Așa au gândit și sutele de pelerini care au venit în pelerinaj la moaștele Sfântului Bonifatie.

30 martie 2024 a fost mare sărbătoare la biserica Sfânta Maria din Pipera Voluntari. Sute de pelerini i-au mulțumit sfântului Bonifatie că i-a ajutat să ajungă la el să-i izbăvească din nevoi și necazuri.

Din Țara Hațegului la moaștele Sfântului Bonifatie

Sfântul Pavel spunea atât de frumos că Scriptura a fost scrisă pentru ca oamenii „să aibă speranță”. Pentru că speranța are puterea de a umple inima de fericire. Atunci când ea dispare sau, poate întârzie, sufletul devine bolnav. Acea speranță au căutat-o și sutele de pelerini care au venit să se închine moaștelor Sfântului Bonifatie, făcătorul de minuni. Acestea au fost aduse la biserica Sfânta Maria din Pipera Voluntari de Mitropolitul de Muntenegru și Arhiepiscopul de Cetinie, PS Boris, alături de un sobor de preoți.

Doi sfinți prieteni s-au reîntâlnit

Credința nu are vârstă…

Se spune că sâmbătă, la biserica din Pipera Voluntari, Sfântul Bonifatie s-a întâlnit, în sfârșit, cu cel mai bun prieten al său, Sfântul Pangratie, alt făcător de mari minuni. Și dacă până acum îndoiala, deznădejdea și nepăsarea și-a făcut loc în viața pelerinilor care au călcat pragul sfântului locaș, binecuvântările primite le-au simțit ca pe un coif de protecție. De acum, cei doi sfinți prieteni, bineplăcuți lui Dumnezeu, tămăduitori în numele lui Hristos alături de Preacurata Fecioară se vor milostivi, iar bucuria se va reîntoarce în veșnicia lor.

Veniți din toate colțurile țării, în cârje, scaune cu rotile sau pe picioarele lor

 

Un duhovnic spunea odată că oamenii sunt adevărați doar atunci când plâng. Pentru că lumina iubirii lui Dumnezeu nu poate fi văzută decât prin lacrimi. Dacă s-ar strânge toate lacrimile care au curs din ochii pelerinilor ce au venit să se închine la moaștele sfinților din biserica Sfânta Maria din Pipera Voluntari, lumea ar fi dintr-o odată mai bună.

Veniți din toate colțurile țării, în cârje, scaune cu rotile sau pe picioarele lor, purtând pe umeri povara durerii, fața credincioșilor s-a luminat când au sărutat racla cu sfintele moaște. L-au privit fix în ochi pe părintele Emilian Prodan, cel despre care spun că este trimisul lui Dumnezeu pe pământ. Slujitorul Mântuitorului i-a învățat să nu se lase biruiți de rele și să biruiască răul cu binele.

Să nu se răzbune pe nimeni, nici măcar cu gândul și să-și iubească vrăjmașii. Pentru că mare-i puterea lui Dumnezeu…

Cu mâini tremurânde, credincioșii și-au împărțit unii altora câte un pachețel cu de-ale gurii, ca să fie pentru împlinirea dorințelor sau pentru sufletele celor trecuți în lumea drepților.

Mesajul PS Boris, Mitropolitul de Muntenegru pentru credincioșii români

PS Boris, Mitropolit de Muntenegru

Așteptat de sutele de credincioși, PS Boris, Mitropolitul de Muntenegru și Arhiepiscopul de Cetinie, a binecuvântat cu blândețe fiecare credincios în parte și a avut amabilitatea de a acorda pentru cititorii site-ului Rețete și Vedete un scurt interviu, pe care îl vedeți și ascultați în video de mai sus. Sfinția sa a vorbit despre sfinții Pangratie și Bonifatie și le-a spus românilor cât de important este ca Postul Paștelui să fie ținut în bunătate sufletească și rugăciune. Pentru a primi cum se cuvine Învierea Domnului. În aceeași înregistrare veți vedea și un mesaj transmis credincioșilor români de preotul Emilian Prodan.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre