Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Misterele de la Piatra Neamț, fapte și povești ciudate

Exclusiv. Misterele de la Piatra Neamț, fapte și povești ciudate
Apariția așa-numitului monolit de lângă Piatra Neamț e cercetat de specialiști, dar încă nu au fost prezentate concluzii. Un obiect similar, tot o prismă triunghiulară de 3,5 metri înălțime a fost descoperit în statul american Utah, de unde a dispărut după 10 zile. Strania apariție, care poate fi și o intervenție artistică în zonă, lasă loc de interpretări. Dar aduce în prim plan o serie de alte apariții stranii din zonă: cercurile din câmp, statuia cu cască, vedenia Părintelui Cleopa.

La începutul lunii iunie, anul acesta, ziarele locale prezentau fotografii cu cercuri ciudate desenate pe un câmp de la Piatra Neamț. Un cititor a transmis publicației Ziar de Piatra Neamț o serie de fotografii pe care le-a realizat pe un deal din zona Girov. Superstițioșii au spus că sunt cercuri create de iele, iar admiratorii de OZN-uri au fost de părere că ne-au vizitat extratereștrii.

Istoria cercurilor misterioase apărute în câmpuri este destul de veche, la nivel mondial. Una din supozițiile din Neamț e că cercurile respective ar fi putut fi provocate de anumite ciuperci.

Întâlnirea părintelui Cleopa cu extraterestrul

Rămânem în zonă și amintim că presa a relatat o întâmplare stranie care îl are protagonist pe Părintele Ilie Cleopa, cunoscut predicator al Moldovei, unul dintre monahii căutaţi de credincioşi pentru sfaturile sale duhovniceşti, la  Mănăstirea Sihăstria din Neamţ.

În lucrarea biografică scrisă de arhimandritul Ioanichie Bălan, părintele Cleopa aduce aminte de o întâmplare ciudată, o întâlnire de gradul 3. „Eram într-o noapte la ora unu în bordei… când deodată aud: buf, buf, buf! Se cutremura pământul. Eu am ieşit să văd ce se aude, dar când am deschis uşa la bordei am văzut afară o lumină mare şi în lumină, o maşină de alamă cu multe roţi.

Din ea a coborât un om înalt, cu ochii mari, pe jumătate albi şi pe jumătate negri, care numai atât a zis apăsat: „Ce cauți aici?” Atunci mi-am adus aminte ce zic Sfinţii Părinţi. Că dacă ai Sfintele Taine, Îl ai pe Hristos viu! Eu aveam Sfintele Taine într-o scorbură de brad în bordei. Şi când am văzut aşa, am intrat repede înăuntru, am cuprins bradul cu Sfintele Taine în braţe şi numai atât am zis: „Doamne Iisuse, nu mă lăsa!” Să vezi tu atunci rugăciune când este dracul la uşă!. (…)

Şi când m-am uitat din nou afară, l-am văzut cum se dădea înapoi alungat de puterea lui Hristos. Lângă bordei era o râpă mare unde a căzut acel duh necurat. Dar cum a căzut? Când a ajuns la râpă, s-a dat de trei ori peste cap cu tot cu maşină şi pe urmă a căzut şi s-a făcut un zgomot mare de mi-au ţiuit urechile până a doua zi la ora unu”, povestea părintele Cleopa într-o înregistrare video din 1993.

Venus „cosmonauta” din Paleolitic

O enigmatică statuie din Paleolitic, descoperită pe teritoriul culturii Cucuteni, unde mai apoi s-au stabilit dacii, lângă Piatra Neamț, a primit numele de „femeia cu chip de extraterestru”. Este o reprezentare de tipul celor cunoscute în lume drept „Venus” (n.r. cea mai cunoscută în lume e „Venus din Willendorf”) – siluete feminine supraponderale cu formele sexualității accentuate.

Ceea ce e ciudat la descoperirea din situl din Poiana Cireșului e faptul că statueta nu are față umană precum „suratele” ei din Europa sau din lume, ci are un fel de coafură stranie, în valuri care îi acoperă fața în întregime, cam ca o cască de motociclist, cu vizeta pusă, dar cu model în relief. Sau, ca o cască de cosmonaut. Aceasta este cea mai importantă statuetă paleolitică din România și din sud-estul Europei și singura găsită întreagă, în lume, în ultimii 100 de ani.

Așa-zișii „monoliți” sunt goi

Obiectul prismatic de pe platoul Bâtca Doamnei arată de parcă ar fi sudat la îmbinarea muchiilor. Cât privește desenele de pe fațete – un șir interminabil de „e”-uri scrise de mână în șiruri  mai mult sau mai puțin orizontale care continuă unul sub altul – par făcute cu ajutorul unui aparat electric (flex).

Prisma e goală, sau cel puțin obiectul sună „a gol” când e lovit, la fel cum a fost semnalat și în cazul celui din Statele Unite ale Americii.

Obiectul de la Piatra Neamț prezintă, la îmbinarea muchiilor, vădite urme de sudură, în timp ce acela din SUA avea doar câteva „nituri” pe fațete. Cel de la americani a dispărut vineri, al nostru monolit este încă pe loc, dar nimeni dintre specialiști sau autorități nu are vreo explicație.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Surber (@davidsurber_)

Sursa foto/ video: Ziar de Piatra Neamț, Instagram, Pixabay

Recapitulare: cele mai întâlnite fantezii. Vedeți noul clip Andre, lansat de Sfântul Andrei

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre