Tragedia care a marcat lumea medicală ieșeană, familia tinerei frumoase și comunitatea din Botoșani a rămas fără marele răspuns la întrebarea: De ce și-a luat viața Diana?
Poliția nu a comunicat că doctorița a lăsat vreun bilet de adio în care să-și fi explicat gestul sau că a apărut vreun martor care să cunoască motivul sinuciderii.
Asemănarea cu cazul artistei Mădălina Manole
Așa cum am publicat anterior, din motive doar de ea știute, dr. Dian Saucă a înghițit o cantitate mare de antigel. S-a stins din viață marți, 20 iunie 2023.
Medicul de pe ambulanță, atunci când i-a acordat primul ajutor a spus că a simțit un miros înțepător și a realizat că pacienta a ingerat o substanță, că e vorba de o intoxicație. La fel s-a petrecut și în cazul Mădălinei Manole – mirosul de furadan a indicat otrăvirea.
La spital, echipa de acolo a făcut tot posibilul să o salveze pe Diana Saucă, însă după câteva zile organismul a cedat.
Înainte de gestul fatal, nimeni din anturajul ei nu a sesizat vreo nemulțumire, tristețe sau simptome de depresie. La fel ca și Mădălina Manole, doctorița și-a premeditat sinuciderea, cumpărându-și singură substanța otrăvitoare.
Un prieten de-al doctoriței Saucă a dat o declarație presei locale. În ea a povestit și despre ultimele zile din viața Dianei Saucă, dar și despre faptul că tânăra nu avea mașină.
„Știu că sâmbătă, cu o seară înainte, a ieșit în club cu niște prieteni, a și postat poze, doar din prostie a făcut asta, sunt convinsă… Ea nu avea permis, mașină, să fi mers chiar ea să-și cumpere antigel… Deci a premeditat… E incredibil, niciodată nu ne-am fi așteptat. A mers și în vacanță, în Italia, chiar în luna mai. Din ce știu eu, fratele a venit la ea pentru că nu răspundea la telefon, avea și ușa închisă…”, a declarat prietenul.
Cu câteva zile înainte de sinucidere, Diana Saucă vorbea de viață și planuri profesionale
Tânăra a venit de la Botoșani la Iași ca să de examen la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”. A intrat cu medie bună, dar pe locurile cu taxă. A stat în cămin, dar părinții au susținut-o în cei șase ani de studiu. În anul 2022, Diana Saucă a dat examenul de rezidențiat și l-a luat. S-a angajat la o clinică privată, ca medic oncolog, și locuia în cartierul Green Park din zona Tătărași.
Ziua fatidică a fost 11 iunie. Înainte cu doar câteva zile, dr. Diana Saucă a fost invitată într-un matinal tv, la o televiziune locală, ca să vorbească despre cum a ales să devină medic, despre relația medicului oncolog cu pacienții, dar și ce gânduri de viitoar are un medic la început de drum.
,, Cred că povestea din spate este o combinație între curiozitatea și fascinația pe care am avut o încă de când eram mică despre corpul uman și despre cum funcționează acesta și o serie de evenimente care m- au făcut să realizez că în viață este mult mai important ce poți oferi decât ce deții. Și ce poate fi mai frumos decât să poți să oferi unei persoane posibilitatea de a se vindeca sau de a trăi o viață fără suferință?
O parte dintre pacienți știu ce diagnostic au o parte dintre ei nu știu. Iar atunci vine partea, cred eu cea mai dificilă, când trebuie să le comunici pacienților despre patologia pe care o au. Încerc foarte mult să fiu empatică, pentru că ăsta este un lucru foarte important. Dar în același timp, cred că pentru calitatea actului medical și pentru sănătatea mea psiho emoțională este important să nu mă implic atât de tare ar fi un lucru tare bun Dacă pacienții din țara noastră specificul lor este că vin la medic târziu când boala lor este într un stadiu foarte avansat Și chiar aș vrea să trag un semnal de alarmă din punctul acesta de vedere”, a spus dr. Diana Saucă în emisiunea tv.
Diana a spus că ar pleca în străinătate doar pentru a face un stadiu de specializare într-o țară cu medicină dezvoltată: „Cu siguranță îmi doresc să efectuez un stagiu în străinătate de 1-2 ani, dar tocmai pentru a acumula cât mai multe resurse și de a mă întoarce aici pentru a face medicină la cel mai înalt nivel”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook