Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Tristan Tate, fericit că statul român nu a putut să-i ia terenul de lângă castelul Bran

Exclusiv. Tristan Tate, fericit că statul român nu a putut să-i ia terenul de lângă castelul Bran
Anul acesta procesul fraților Tate continuă. Ei sunt acuzați de trafic de persoane şi viol. După ce au petrecut luni întregi în arestul poliției, începând din decembrie 2022, și apoi în arest la domiciliu, Andrew și Tristan Tate sunt acum plasați sub control judiciar.

Acuzațiile penale cu care s-au ales au atras după sine și un sechestru asigurator pus de autorități pe bunurile lor și pe proprietăți. Chiar dacă ai scăpat de arest, din luna august, frații Tate nu au avut acces la bunurile lor sechestrate, până luna aceasta. După ce au obținut câștig de cauză în ridicarea sechestrului, Tristan Tate a ținut să se laude, zilele trecute, cu proprietatea sa din apropierea „Castelului lui Dracula”.

Fericit că statul român nu a putut să-i ia terenul de lângă castelul Bran, el a postat o imagine cu acesta și a notat: „Sunt proprietarul terenului de pe acel deal din colțul din dreapta sus al fotografiei”. Este vorba de proprietatea pe care o deține la Sohodol.

Tristan Tate se laudă cu dealul cu vedere la castelul Bran (Sursa foto: X)

Fraţii Tate, Andrew și Tristan, cetățeni cu dublă cetățenie, britanică şi americană, şi două tinere complice (Alexandra-Luana Radu şi Georgiana Manuela Naghel) au fost trimişi în judecată de DIICOT în iunie 2023. Ei sunt acuzați că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani.

Infracţiunile reţinute în sarcina fraților sunt și trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, lovire sau alte violenţe şi instigare la această infracţiune. Conform DIICOT, infracţiunea de trafic de persoane ar fi fost comisă atât pe teritoriul României, dar şi în Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie.

Victimele fraților Tate au relatat adevărate orori

Conform rechizitoriului, fraţii Tate racolau tinere pe care le determinau să se îndrăgostească de ei (metoda „loverboy”), apoi le duceau în casa lor din judeţul Ilfov, unde le obligau să producă clipuri video pentru site-uri de adulţi. Femeile erau agresate fizic, intimidate, supravegheate constant și controlate și, inclusiv prin invocarea de pretinse datorii erau exploatate sexual.

Anchetatorii au identificat şapte victime în dosarul fraților Tate, din care trei s-au constituit părţi civile în dosar (Sursa foto: Instagram)

Victimele le-au povestit anchetatorilor că în vila – fortăreață a fraților Tate era amenajat un studio de videochat, supravegheat de paznici înarmați. Totodată, au fost obligate să îşi facă tatuaje cu mesajul „owned by Tate” (n.r. trad. – „deținută de Tate”).

Anchetatorii au identificat şapte victime în acest caz, din care trei s-au constituit părţi civile în dosar. Una dintre ele a spus că în luna martie 2022, ar fi fost constrânsă de unul dintre fraţii Tate, prin exercitarea de violențe fizice şi presiuni psihice, să întreţină în mod repetat relaţii sexuale cu el.

Tristan Tate, fericit că statul nu i-a putut lua terenul de la Bran

În timpul anchetei, procurorii DIICOT au pus sechestru pe mai multe bunuri deţinute de fraţii Tate în România: 15 terenuri şi clădiri situate pe raza judeţelor Ilfov, Prahova şi Braşov; 15 autoturisme de lux; 14 ceasuri de lux; 2 lingouri şi o medalie, acţiuni la patru firme; sume de bani şi criptomonede.

Așa cum au declarat public de-a lungul timpului, frații Tate s-au mutat în România considerând că e o țară unde cu bani poți rezolva orice. Au deschis mai multe afaceri, care nu arată prea bine în arhivele ANAF, dar au și achiziționat o serie de proprietăți. Una din zonele vizate a fost în apropiere de Castelul Bran.

Dealul deținut de frații Tate se găsește într-un sat care ține de comuna Bran

Locul a fascinat întotdeauna străinii având în vedere povestea contelui Dracula care a umblat pe acele meleaguri. Prin urmare, frații Tate au cumpărat un deal de pe care pot vedea foarte bine castelul. Este vorba de dealul de la Sohodol, județul Brașov, sat care aparține de comuna Bran.

Aici, frații Tate dețin, conform listei de sechestru din dosarul lor de anchetă, trei terenuri în suprafață totală de 4186 de metri pătrați. Achiziția s-a făcut cu numele ambilor frați, în anul 2021. Tristan Tate a ținut să se laude cu dealul pe care îl au în proprietate.

Menținerea sechestrului, trimisă spre reexaminare

În județul învecinat, Prahova, frații Tate au făcut alte investiții. Ei au cumpărat, tot în 2021, un teren de 3.780 metri pătrați în Comarnic, Prahova, o stație de declorurare și un rezervor de apă. Un an mai târziu au achiziționat un alt teren de 247 metri pătrați și un bloc cu 3 apartamente.

Proprietățile  din județele Brașov și Prahova sunt ultimele investiții imobiliare făcute de cei doi frați în România, după casa cu terenul din Tunari achiziționate în 2018, urmate de proprietățile din Voluntari ( obținute în perioada 2020 – 2021). Aici dețin aproape 3000 de mp terenuri, și două imobile, unul cu 8 și altul cu patru camere, plus dependințe.

La începutul acestei luni, Curtea de Apel Bucureşti le-a dat câştig de cauză, fraților  Tate, anulând decizia judecătorească ce instituia sechestru asupra bunurilor lor. În continuare, decizia sechestrului a fost trimisă spre reexaminare la instanţa inferioară.

Sursa foto: Instagram, X

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre