Simona Ionescu / Redactor Șef

Expert al BBC, acuzat că a întreținut relații intime și a ucis zeci de câini

Expert al BBC, acuzat că a întreținut relații intime și a ucis zeci de câini
Un reputat expert în crocodili, care a fost și angajat BBC, este acuzat că a violat și torturat zeci de câini. Cazul a scos la iveală detalii șocante.

Adam Britton, un expert în crocodili cunoscut pentru colaborările sale cu BBC și National Geographic, a ajuns în centrul unui scandal teribil, care a scos la iveală detalii șocante. Britton, în vârstă de 53 de ani, a crescut în West Yorkshire înainte de a emigra în Australia și a deveni un academician respectat.

 El a fost implicat în proiecte de renume și a găzduit personalități importante în casa sa, inclusiv pe Sir David Attenborough, în timp ce filma documentarul „Life in Cold Blood” pentru BBC.

A violat, torturat și ucis zeci de câini

Imaginea sa publică respectabilă a fost complet distrusă atunci când s-a aflat că Britton s-a filmat violând și torturând brutal zeci de câini de companie. Faptele oribile au fost dezvăluite în timpul procesului său, unde Britton a mărturisit 63 de acuzații legate de abuzuri asupra animalelor, bestialitate și deținere de materiale de exploatare a copiilor. El a pledat vinovat la toate acuzațiile, anul trecut, la Curtea Supremă din Darwin.

Înainte ca faptele sale oribile să fie descoperite, Britton era un zoolog și expert în crocodili extrem de respectat.
Foto: DailyMail

Conform documentelor instanței, Britton a procurat aproximativ 42 de câini de pe Gumtree Australia (o platformă asemănătoare cu Amazon sau eBay) pe parcursul a doi ani, cu unicul scop de a tortura animalele până la moarte în fața camerei de filmat. Britton și-a torturat și abuzat sexual și propriile animale de companie, Ursa și Bolt, cărora le făcuse și pagină de Instagram.

Lua câini sub pretextul că are grijă de ei

Britton lua câini de la familii care erau forțate să renunțe la animalele lor de companie din motive diverse, precum probleme de sănătate sau angajamente de muncă. El a descris odată cum privea copiii plângând în timp ce le lua animalele de companie mult iubite.

Adam Britton, alături de soția sa, Erin și de David Attenborough (foto dreapta)
Foto: DailyMail

Fostul academician de la Universitatea Charles Darwin a apărut pe 11 iulie în instanță pentru pronunțarea sentinței, purtând o cămașă bej, în timp ce proprietarii locali de animale de companie și un membru al familiei fostei sale soții priveau din boxa destinată publicului. În afara instanței, un localnic ținea în mâini un semn pe care scria: „Pedeapsă cu moartea pentru Adam Britton”. Un alt semn spunea: „Violator, torturător, criminal”.

Soția l-a părăsit și și-a schimbat numele

Zoologul căsătorit, care posta filmări îngrozitoare cu abuzuri asupra animalelor pe canalul său de Telegram sub pseudonimul „Monster”, a reușit să-și țină viața dublă și perversă secretă față de soția sa, Erin, timp de ani de zile. 

Erin, un expert în faună sălbatică și biolog, care l-a întâlnit odată pe Prințul Harry și l-a ajutat să prindă un crocodil, se pare că și-a schimbat numele. Nu există nicio sugestie că Erin ar fi știut ceva despre crimele înfiorătoare ale soțului ei.

Avocații mizează pe o tulburare psihică, Britton stoarce o lacrimă 

Instanța a aflat joi de la avocații lui Britton că acesta a fost afectat de „parafilie” – o tulburare caracterizată prin fantezii sexuale recurente și intense, impulsuri sau comportamente care sunt deranjante și care implică obiecte neînsuflețite, copii sau adulți care nu consimt actul respectiv.

Britton nu doar că și-a torturat și abuzat sexual propriile animale de companie, Ursa și Bolt (foto), pentru care a creat o pagină de Instagram, dar și câini luați de la proprietari de animale pe care i-a atras în capcana sa prin intermediul platformei online Gumtree Australia.
Foto: DailyMail

Britton avut 30 de ședințe cu un psiholog și și-a exprimat regretul pentru acțiunile sale, au spus avocații. Când tulburarea sa a fost menționată, bărbatul a început să se șteargă la nas și i s-a dat o cutie de șervețele. Britton și-a șters apoi o lacrimă de sub ochelari. Cazul a fost amânat în așteptarea unui raport psihiatric și va fi reluat în instanță pe 8 august.

Britton, marcat de vecini drept „ucigaș de câini”

Proprietatea de 10 hectare a lui Britton din McMinns Lagoon, la sud-est de Darwin, este scoasă în prezent la vânzare pentru suma de 790.000 de dolari și este prezentată drept o casă de familie proiectată arhitectural, cu o piscină inclusă. „Liniște în sălbăticie,” scrie în anunțul online. Săptămâna trecută, un localnic a scris cu vopsea tip spray cuvintele „ucigaș de câini” pe drumul din fața proprietății.

În fața Curții Supreme din Darwin, oamenii cer pedeapsa cu moartea pentru Adam Britton

Britton a fost arestat în aprilie 2022, după ce un utilizator anonim de pe internet a observat că o cățelușă dintr-unul dintre videoclipurile sale postate online purta o lesă portocalie specifică orașului Darwin cu sloganul „animalele de companie grozave încep cu tine”. Folosind acest indiciu, autoritățile au reușit să urmărească cine a adoptat câinele. Așa au dat de Britton.

Folosea cont de Telegram pentru a discuta despre ororile comise

Procurorii au declarat anterior în instanță că acesta avea un cont de Telegram pe care îl folosea pentru a interacționa cu „persoane cu gânduri asemănătoare”, precum și un alt cont pe care îl folosea pentru a distribui imagini și înregistrări ale abuzurilor. 

„Folosind aceste aplicații, infractorul a discutat despre ‘numărul său de ucideri’,” a spus procurorul în instanță. Pe contul lui Britton s-au găsit 114 conversații diferite în care acesta descria cum a obținut animalele de companie și cum le-a abuzat.

Ținea materiale cu abuz asupra copiilor în laptop 

Într-unul dintre cazuri, Britton a trimis un mesaj proprietarilor unui câine mare și maro pentru a-i asigura că animalul se „acomoda bine”. Procurorul a spus instanței că acesta, pe nume Wolfe, fusese deja „exploatat sexual, torturat și ucis”.

După arestarea lui Britton în 2022, poliția a confiscat 44 de obiecte, inclusiv computere, telefoane mobile, camere de filmat, hard diskuri externe, unelte și arme, în timpul unei percheziții la domiciliul său. De asemenea, au găsit 15 fișiere cu materiale de abuz asupra copiilor pe laptopul său. Înainte de investigația poliției, Britton era cunoscut ca un expert proeminent în crocodili în nordul Australiei și un cercetător senior la Universitatea Charles Darwin.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre