Simona Ionescu / Redactor Șef

Noi acuzații de abuz la adresa lui David Copperfield. Magicianul, pe urmele lui Epstein

Noi acuzații de abuz la adresa lui David Copperfield. Magicianul, pe urmele lui Epstein
David Copperfield, denumit de Forbes drept iluzionistul cu cel mai mare succes comercial din istorie, se confruntă din nou cu acuzații grave de abuz sexual. De data aceasta însă situația pare să ia proporții astronomice, iar magicianul pare că pășește pe urmele lui Jeffrey Epstein.

David Copperfield, cel mai celebru magician din lume, se confruntă cu noi acuzații de abuz sexual, pentru a doua oară în șase ani.  De data aceasta însă, pare că iluzionistul american nu mai are cale de scăpare. Nu este prima oară când acesta este acuzat de abuz.  

În 2018, un fost model a susținut că a fost drogată și atacată de Copperfield în 1988, pe când aceasta avea doar 17 ani. Femeia a susținut atunci că în 2007 a raportat incidentul la Biroul Federal de Investigaţii (FBI). Mai mult decât atât, în 2007 câştigătoarea unui concurs de frumuseţe, Lacey Carroll, l-a acuzat că a invitat-o în locuinţa lui din Bahamas, unde a violat-o. Acel caz a fost investigat de FBI şi respins în anul 2010, după ce Carroll a fost arestată pentru că ar fi lansat acuzaţii false de viol la adresa unei alte persoane.

16 femei îl acuză pe magician de abuz și „comportament nepotrivit” 

Problema a revenit în actualitate recent, căci David Copperfield este învinuit acum de 16 femei că s-a comportant într-un mod sexual nepotrivit. Mai mult de jumătate dintre acuzații provin de la femei care au declarat că aveau mai puțin de 18 ani la momentul incidentelor. Unele au spus că aveau doar 15 ani, deși este posibil ca el să nu le fi cunoscut vârsta.

16 femei l-au acuzat pe David Copperfield de comportament sexual nepotrivit
Sursa foto: Facebook

Copperfield este acuzat că a comis aceste fapte de-a lungul deceniilor, de la sfârșitul anilor 1980 și până în 2014. Cazul este examinat atent de către celebra publicație The Guardian, care a realizat interviuri cu peste 100 de persoane și a analizat dosare ale instanțelor de judecată și ale poliției. Mărturiile surprinse trimit cu gândul la cazul Epstein, în care de altfel Copperfield a fost numit ca fiind una dintre persoanele care îl cunoșteau pe celebrul finanțist acuzat de fapte asemănătoare. 

Acuzat că a drogat 3 femei 

Acuzațiile împotriva lui includ afirmații potrivit cărora ar fi drogat trei femei înainte de a întreține relații sexuale cu ele, la care acestea au considerat că nu au fost în măsură să consimtă. Femeile care au făcut acuzații despre comportamentul lui Copperfield l-au cunoscut prin intermediul activității sale ca unul dintre cei mai de succes artiști de divertisment din lume.

Acuzațiile aduse lui David Copperfield amintesc de celebrul caz Epstein

Ancheta The Guardian a evidențiat teme comune în rândul acuzațiilor: mai multe femei au spus că Copperfield a promis că le va ajuta cu cariera în modeling sau în industria divertismentului și că a încercat să mențină contactul cu ele și cu părinții lor.

Printre victime s-ar afla și tinere de 15 ani

O femeie cu pseudonimul Carla a susținut că, după ce l-a întâlnit pe Copperfield la unul dintre spectacolele sale în 1991, când ea avea 15 ani, acesta a început să o sune noaptea târziu. Ea a spus că acum simte că a fost „îngrijită”. A povestit că i-a trimis cadouri și bilete la spectacolele sale. După ce a împlinit 18 ani, ar fi făcut sex consensual. Carla a menționat de asemenea  că a fost prima ei oară. 

Printre victimele lui David Copperfield s-ar afla și tinere de 15 ani
Sursa foto: The Guardian

Unele dintre femei au declarat pentru The Guardian că abia în urma mișcării #MeToo s-au simțit capabile să vorbească despre presupusele lor experiențe cu Copperfield.

Avocații lui Copperfield neagă acuzațiile 

Avocații săi au declarat pentru The Guardian că „nu a acționat niciodată în mod nepotrivit cu nimeni, cu atât mai puțin cu cineva minor”. Aceștia au spus că o reprezentare „veridică” a lui Copperfield ar descrie „bunătatea, timiditatea și tratarea bărbaților și femeilor cu respect”.

Ei au mai menționat că Copperfield este un campion al mișcării #MeToo, care a încurajat femeile să iasă în față și să își spună poveștile despre presupusele abuzuri. De asemenea, au spus că au existat anterior „numeroase afirmații false” făcute împotriva lui.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre