Simona Ionescu / Redactor Șef

Facilități pentru elevi începând din septembrie. Multora nu le vine a crede că se poate și în România!

Facilități pentru elevi începând din septembrie. Multora nu le vine a crede că se poate și în România!
Potrivit informațiilor oferite de Guvern, în școli și grădinițe va fi implementat programul pentru alimentație sănătoasă.

Autoritățile au anunțat că au fost alocați 150 de milioane de euro pentru aplicarea în școli a programului, bani care provin din fonduri europene și guvernamentale.

Grație unui nou proiect de lege, elevii din România vor primi lapte, fructe și legume la școală. Vestea bună despre alimentația sănătoasă în rândul preșcolarilor și elevilor, aprobat de Guvern, a fost dată de Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului.

„Beneficiarii acestui program sunt cei peste 1,8 milioane de elevi şi de preşcolari din România”

„Guvernul a aprobat astăzi hotărârea prin care este asigurată implementarea programului pentru şcoli al Uniunii Europene, program de promovare a alimentației sănătoase în rândul preşcolarilor şi elevilor. În cifre, acest program înseamnă peste 150.000.000 euro de la Uniunea Europeană şi de la bugetul de stat numai pentru anul şcolar următor, 2023- 2024.

Fructe, lapte și legume pentru școlari și preșcolari

Iar beneficiarii acestui program sunt cei peste 1,8 milioane de elevi şi de preşcolari din România, care vor primi fructe, legume, lapte şi lactate şi produse de panificaţie.”, a precizat Mihai Constantin, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Fiecare preșcolar și elev va primi gratuit trei porții de lapte și două porții de produse lactate

În anii anteriori, copiii din România care sunt la grădiniță sau la școală au primit cornuri cu lapte, biscuiți și un măr din partea statului. Odată cu implementarea noului program, în anul școlar care va începe, fiecare preșcolar și elev va primi de la autorități trei porții de lapte și două porții de produse lactate.

Conform informațiilor oferite Mihai Constant, s-a găsit soluții și pentru micuții care au intoleranță la lactoză sau orice alt ingredient sau compus din produsele distribuite. Aceștia vor beneficia de alte produse adecvate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre