Simona Ionescu / Redactor Șef

Familia regală deschide pentru turiști Castelul Balmoral, refugiul de vară al reginei Elisabeta. Premieră după 170 de ani

Familia regală deschide pentru turiști Castelul Balmoral, refugiul de vară al reginei Elisabeta. Premieră după 170 de ani
Pentru prima dată în 170 de ani, familia regală britanică deschide ușile castelului Ballmoral, refugiul de vară al reginei Elisabeta, pentru public. Evenimentul are loc azi, 1 iulie 2024. Se vor oferi tururi extinse, iar biletele, al căror cost se ridică la 100-150 de lire sterline, sunt deja epuizate.

Cine a avut norocul să poată cumpăra bilete pentru vizita la Castelul Balmoral, unde s-a stins regina Elisabeta, poate vizita locul începând de mâine. După 170 de ani, se vor face tururi extinse ale acestui loc cu adevărat fantastic.

Biletele s-au epuizat în doar 24 de ore

Vizitatorii vor putea face un tur ghidat al mai multor încăperi din castelul Aberdeenshire, cum ar fi holul de intrare, coridorul roșu, sălile de mese principale și familiale, holul pajului, biblioteca și salonul de desen. Vizitatorii vor putea să-și dea cu părerea la adăugirile făcute de regele Charles de când a devenit monarh. Inclusiv decizia sa de a schimba covoarele din salon în tartan Hunting Stewart – stilul original ales de regina Victoria.

Biletele pentru tururile cu ghid la prețul de 100 de lire sterline sau 150 de lire sterline cu ceai de după-amiază s-au epuizat în 24 de ore de la punerea lor în vânzare. Doar 40 de persoane pe zi au dreptul viziteze Castelul Balmoral în perioada 1 iulie – 4 august.

„Este un loc magnific”

Castelul Balmoral se deschide publicului pe 1 iulie

 „Este un loc magnific, cred că regele vrea ca oamenii să-l vadă. Publicul care a reușit să obțină un bilet va pleca cu amintiri extraordinare”, a mărturisit James Hamilton-Goddard, managerul întreprinderii de vizitare a domeniului. Castelul Balmoral a fost reședință regală de când a fost cumpărat de prințul Albert în 1852 pentru suma de 32.000 de lire sterline. Este adesea citată drept reședința preferată a reginei Elisabeta a II-a și este locul unde a murit în 2022.

Tablouri purtând semnătura pictorului favorit al stră-stră-străbunicii lui Charles, Victoria

Pereții de la Balmoral sunt plini de tablouri selectate de Charles – ale artistului victorian Sir Edwin Henry Landseer, un favorit al stră-stră-străbunicii sale, Victoria.

Landseer este cunoscut mai ales pentru crearea leilor de la baza Columnei lui Nelson din Trafalgar Square și a fost invitat la Balmoral în fiecare vară pentru a-i învăța pe Victoria și Albert să picteze. Biblioteca castelului, care a fost cândva sala de mic dejun și de prânz a Victoriei și a consoartei sale, este astăzi folosită de rege ca birou.

Castelul se deschide înainte ca regele Charles și regina Camilla să ajungă pentru vacanța de vară

Alte obiecte expuse includ fluierul șoferului, folosit în anii precedenți pentru a chema șoferul. Vizitatorii pot vedea, de asemenea, gongul de cină, folosit pentru a chema oaspeții Balmoral și realizat din materiale recuperate de pe HMS Temeraire. Publicul a putut vizita până acum doar sala de bal de la Balmoral și incinta castelului. Deschiderea are loc înainte ca regele și regina să ajungă la Balmoral pentru vacanța de vară.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre