Simona Ionescu / Redactor Șef

Familia regală va încălca secole de tradiție. Prințul George a fost scutit de chinurile prin care a trecut tatăl său

Familia regală va încălca secole de tradiție. Prințul George a fost scutit de chinurile prin care a trecut tatăl său
Prințul William și prințesa Kate au alte concepții despre viață și monarhie. Sursele spun că micul George nu va trebui să se înroleze în armată înainte de a deveni rege. Chiar dacă se vor încălca secole de tradiție.

Potrivit The Mail on Sunday, cel de-al doilea în linia de succesiune la tron va avea voie să ocolească stagiul obișnuit în cadrul forțelor armate dacă dorește și să își modeleze propriul destin.

Ar fi o schimbare semnificativă pentru familia regală, deoarece monarhul este comandantul-șef al forțelor britanice. Tatăl, unchiul, bunicul, străbunica și străbunicul lui George au servit cu toții în armată, respectând un precedent vechi de secole. „Tradiția ca membrii familiei regale să se alăture forțelor armate, chiar și pentru perioade scurte, conferă o legitimitate crucială monarhiei”, a declarat istoricul Dominic Sandbrook.

În timp ce viitoarea carieră a prințului George este încă departe, apropiații prințului și prințesei de Wales spun că își doresc ca micuții lor să fie liberi să își urmeze interesele

„Charlotte ar putea să se califice ca doctor”

La rândul său, un prieten de-al prințului William a mărturisit că „în teorie, nimic nu îl împiedică pe George să urmeze o carieră de astronaut, de exemplu, dacă asta își dorește, și apoi să devină rege mai târziu. Regulile sunt diferite acum, nu ar trebui neapărat să urmeze vechea formulă de a intra în armată și apoi în viața regală. Charlotte ar putea să se califice ca doctor, de exemplu. Nu văd de ce nu”.

„Serviciul militar le permite membrilor Familiei Regale să aibă un sentiment de viață normală, le acordă o anumită libertate”

Pe de altă parte, istoricul Hugo Vickers a subliniat că este de acord ca toată lumea să țină pasul cu vremuri, cu condiția să nu arunce „tradiția pe fereastră”. „Poate că armata nu se va dovedi a fi cel mai bun curs pentru Prințul George, deși aș spera că ar putea face ceva de genul premiului de aur al Ducelui de Edinburgh, care este necompetitiv.

Prințul Harry în Afganistan

Pentru regele Charles, serviciul său naval din anii 1970 a fost foarte util. A arătat țării că avea un loc de muncă remunerat și că era un rol în care nu-și folosea titlul în scopuri comerciale.

„Ceea ce în mod clar nu funcționează sunt acele cazuri în care membrii Familiei Regale se angajează în afaceri comerciale”

Serviciul militar le permite membrilor Familiei Regale să aibă un sentiment de viață normală, le acordă o anumită libertate și îi învață tot felul de abilități de cronometrare și de prezentare care se dovedesc a fi importante pentru îndatoririle regale. Ceea ce în mod clar nu funcționează sunt acele cazuri în care membrii Familiei Regale se angajează în afaceri comerciale. Asta merge întotdeauna prost”, a declarat acesta.

„Cred că Forțele Armate vor crede că este o rușine, dar asta este tot ce vor crede”

Și generalul Sir Richard Barrons, fostul șef al Comandamentului Forțelor Întrunite, a avut o părere în acest sens: Cred că Forțele Armate vor crede că este o rușine, dar asta este tot ce vor crede”. Dar, acesta e convins că un stadiu militar e o modalitate utilă pentru un tânăr membru al familiei regale de a servi în „anii dintre momentul în care devii adult și cel în care preiei mantia de rege”.

Și biograful regal A. N. Wilson s-a pronunțat împotriva ideii: „Aceasta este o schimbare foarte mare față de modul în care s-a procedat întotdeauna și cred că ar trebui să i se spună: Îmi pare rău, nu poți alege”. Regina Elisabeta a ținut să se asigure că ambii nepoți din linia de succesiune ar trebui să servească în Afganistan, dar ulterior s-a dovedit prea riscant să-l trimită pe William. În timp ce pentru Harry, „riscul era acceptabil”.

Kate și William vor să-și lase copiii să decidă singuri ce vor să facă

În timp ce viitoarea carieră a prințului George este încă departe, apropiații prințului și prințesei de Wales spun că cei doi își doresc ca micuții lor să fie liberi să își urmeze interesele. În spiritul menținerii unei educații cât mai normale, Kate va face la sfârșitul săptămânii viitoare un tort pentru aniversarea a zece ani a lui George, în timp ce prințul și-a invitat prietenii de la școală la o petrecere.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre