Simona Ionescu / Redactor Șef

Fanii lui Michael Caine sunt în lacrimi, actorul nu va mai fi văzut…

Fanii lui Michael Caine sunt în lacrimi, actorul nu va mai fi văzut…
Ajuns la venerabila vârstă de 90 de ani, celebrul actor Michael Caine a știut toată viața să își țină fanii aproape și a avut prezențe memorabile de-a lungul timpul, pe marile ecrane, în afara lor sau la televiziune.

Acum, fanii lui Michael Caine sunt în lacrimi, după ce au aflat că actorul nu va mai fi văzut. Michael Caine spune că se retrage din actorie. De data aceasta, susține vedeta, decizia e definitivă, anunță Page Six. Starul  din Dark Knight, în vârstă de 90 de ani, a dezvăluit vineri la emisiunea Today de la BBC Radio 4 că își încetează oficial cariera de actor după lansarea celui mai recent film al său The Great Escaper. Nu este prima dată când își anunță retragerea, așa că speranțe există ca să revină asupra deciziei.

Fanii lui Michael Caine sunt în lacrimi, actorul nu va mai fi văzut…

„Tot spun că o să mă retrag. Ei bine, acum chiar o fac”, a spus el. „M-am gândit, am avut o imagine în care am jucat rolul principal și am avut recenzii incredibile… Ce pot face pentru a depăși asta?”, a mai continuat vedeta.

Michael Caine a decis să își suspende, oficial, cariera de actor. Retragerea a fost anunțată după premiera ultimului film, lansat luna aceasta (Sursa foto: Instagram)

Caine a adăugat că șansele reduse de a obține noi roluri din cauza vârstei sale au jucat un rol în decizia sa. „Singurele roluri pe care e probabil să le primesc acum sunt roluri de bărbați de 90 de ani. Sau poate 85”, a continuat el. „Nu voi fi liderul. Nu ai bărbați frumoși la 90 de ani, ci băieți frumoși sau fete frumoase ( în rolurile principale). Așa că m-am gândit că aș putea la fel de bine să plec (…)”, a mai spus el.

Retragerea din cinematografie, anunțată încă de acum 2 ani

Înainte de a filma cel mai recent film al său, inspirat de adevăratele evenimente ale unui veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, Caine refuzase alte trei roluri.  Și încă înainte de lansarea sa pe 6 octombrie, britanicul a sugerat că nu se va mai întoarce pe marele ecran și că se retrage din actorie. „Sunt cam pensionat acum”, a spus el pentru The Telegraph luna trecută. „Am 90 de ani acum, nu mai pot merge corect și toate astea…”, a mărturisit vedeta, făcând referire la neajunsurile inerente vârstei sale înaintate.

Cu o carieră începută în anul 1950, Michael Caine a avut roluri memorabile (Sursa foto: Instagram)

Câștigător al unui premiu Oscar, Michael Caine a vorbit prima dată despre părăsirea marelui ecran în 2021. La acea vreme, el a susținut că filmul Best Sellers va fi ultimul său. „Nu am mai lucrat de doi ani și am o problemă cu coloana vertebrală, care îmi afectează picioarele. Deci, nu pot merge foarte bine. Nu există exact scenarii care să se centreze pe un om care are 88 de ani”, a dezvăluit el la emisiunea BBC Radio Kermode.

Michael Caine, carieră fabuloasă

Cariera de actor a lui Caine datează din anii 1950, când și-a făcut debutul în cinematografie pe platourile de filmare a filmului A Hill in Korea. El a continuat să obțină șase nominalizări la Oscar. Între acestea, a fost o nominalizare pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru Hannah and Her Sisters și o alta în 1999 pentru The Cider House Rules. Canine a jucat, de asemenea, în filme de succes uriașe precum Miss Congeniality, Interstellar și în trilogia Batman a lui Christopher Nolan.

În ciuda vârstei înaintate și a problemelor cu coloana și picioarele, actorul englez pare să se bucure de timpul liber, deoarece a fost văzut în vacanță în Barbados cu soția sa, Shakira Caine, la începutul acestui an.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre