Bucatele delicioasele cu arome irezistibile vor impresiona, cu siguranță, pe toți invitații. Ce nu trebuie să vă lipsească de pe masa de Revelion.
Fără pui și găină pe masa de Revelion dacă vreți să aveți un an plin de bucurii. Motivul neștiut pentru care se bea șampanie
Peștele trebuie așezat la loc de cinste pe masa de Anul Nou. Tradiția spune că cei care mănâncă pește la cumpăna dintre ani vor fi feriți de toate relele anul ce va veni și vor trece ușor peste toate problemele care se vor ivi. Un nu hotărât oricăror preparate pe bază de carne de pui sau găină, dacă nu vreți să aveți doar pagubă.
Mâncați 12 boabe de struguri
Strugurii ocupă de asemenea un rol extrem de important în meniul de Revelion. Fiecare membru al familiei trebuie să consume 12 boabe de struguri, indiferent dacă sunt negri sau albi. Se crede că numărul acestora este echivalent cu numărul de luni ale unui an. În funcție de cât de dulce este strugurele, așa va fi și luna respectivă.
Rodia prevestește nașterea unui copil
Tot bătrânii spun că și piftia trebuie să fie nelipsită de pe masă, pentru că ne păstrează sănătoși în noul an și ne face obrajii rumeni. Dacă vreți să vă intre bani în buzunar și să nu aveți probleme financiare, consumați de Revelion și verdețuri. Iar tradiția altor popoare se spune că orice cuplu care va avea pe masă și o rodie, urmează să devină părinți.
Bineînțeles, nu uitați să ciocniți un pahar cu șampanie la cumpăna dintre ani. Se crede că atunci când desfaceți sticla și turnați în pahare, toate relele se duc și cele bune se adună.
Sursă foto: viva
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook