Simona Ionescu / Redactor Șef

Femei din Brăila, victimele unui „general american”. Le-a vrăjit și le-a luat banii

Femei din Brăila, victimele unui „general american”. Le-a vrăjit și le-a luat banii
Capcanele mediului online. A crezut că s-a îndrăgostit de un general american, dar, de fapt, era un escroc notoriu.

Două femei din Brăila au trăit șocul vieții atunci când au aflat că cel de care s-au îndrăgostit le-a tras pe sfoară în cel mai autentic mod. Rănite în amor, dar și cu conturile golite, cele două victime au alertat Poliția.

Un general american detașat în Irak. Așa s-a prezentat bărbatul în mediul online, de unde își alegea potențialele victime. Două femei din Brăila au căzut în plasa escrocului. Pe lângă faptul că s-au îndrăgostit, ambele, fascinate de poveștile spuse, i-au trimis zeci de mii de euro. Când și-au dat seama că au fost păcălite au anunțat autoritățile pentru a da de urma celui care le-a înșelat.

Poveștile începeau în mediul online, pe Faceebook. Prima victimă, o femeie de 51 de ani, a povestit că bărbatul s-a prezentat ca fiind general în Irak. Nu a trecut mult și s-a îndrăgostit de el, iar acesta i-a propus să vină în România ca să se cunoască. Însă aici a intervent o problemă. Acesta i-a cerut femii să-i trimită 30.000 de euro pentru a avea cum să ajungă la ea.

A făcut credit bancar

Îndrăgostită nebunește, femeia a făcut un credit bancar de 30.000 de euro și i-a trimis bărbatului imediat banii. La scurt timp, acesta nu a mai fost de găsit. După ce a primit suma uriașă de bani, bărbatul și-a sters contul și nu a mai dat niciun semn de viață. Când și-a dat seama că a fost înșelată, femeia s-a dus direct la Poliție și a denunțat escrocheria.

Prin aceeași situație a trecut și o altă brăileancă. Aceasta a depus plângere după ce a rămas fără 36.900 de euro. Și ea i-a trimis banii unui ”geneal american” care a promis că o ia de nevastă.Polițiștii au atras atenția în repetate rânduri despre capcanele din mediul online. Utilizatorii sunt sfătuiți să aibă grijă cu cine vorbesc pe internet, dar mai ales să nu trimită niciodată bani unor persoane pe care nu le cunosc.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre