Fentele lui Cristian Cioacă nu au ținut în fața judecătorilor. Criminalul continuă să mintă

Fentele lui Cristian Cioacă nu au ținut în fața judecătorilor. Criminalul continuă să mintă
Au apărut noi informații despre cazul Elodia și Cristian Cioacă. Este incredibil ce au decis judecătorii și mai ales care este motivul ce stă la baza ultimei hotărâri judecătorești.

Judecătorii au luat o decizie importantă în cazul Elodia, atunci când Cristian Cioacă a cerut punerea în libertate. Despre fostul polițist s-a spus în decizia instanței că nu a depus destule eforturi să arate că s-a îndreptat.

Prin urmare, Cristian Cioacă rămâne în închisoare și doar în luna mai mai are dreptul să mai ceară întreruperea pedepsei. De asemenea, fostul polițist nu a achitat daunele de 250.000 de euro către familia Elodiei. Acestea sunt principalele argumente pentru care judecătorii au decis să amâne eliberarea lui Cristian Cioacă.

Amintim că acest fost polițist a fost încarcerat și petrece deja ani grei de închisoare pentru că și-a omorât soția, cunoscuta avocată Elodia Ghinescu din Brașov.

Este mai mult decât evident faptul că fostul polițist Cristian Cioacă a încercat, fără succes, să obțină eliberarea condiționată după executarea a doar 9 ani din cei 15 cât are de executat, în total. Instanța a înțeles că minte în continuare, ascunde lucruri.

Eliberarea ar fi venit ca o recompensă, dar se pare că judecătorii au considerat că acuzatul Cristian Cioacă nu merită un astfel de premiu.

Cioacă nu s-a reeducat în pușcărie

Concret, iată care este motivarea instanței:

„Instanța are în vedere numărul redus de recompense obținute de petent la debutul executării pedepsei, cu toate că persoanele private de libertate pot fi propuse şi pot obţine recompense lunar, obținând doar două recompense în anul 2013, 3 recompense în anul 2014 și câte 6 recompense în anii ulterior.

Astfel, se evidențiază dezinteresul primirii de recompense, deși este binecunoscut în mediul carceral că aceste recompense sunt trecute în caracterizarea fiecărui deținut și avute în vedere la soluționarea unei cereri cu obiectul celei prezente”.

Surpriză. Mai mult decât atât, judecătorii din completul de judecată au ajuns la concluzia că timpul petrecut în închisoare nu a fost suficient pentru reeducarea fostului polițist.

„Intervalul de aproximativ 9 ani executat efectiv din pedeapsa rezultantă de 16 ani și 8 luni ani de închisoare, în decursul căreia a avut un comportament normal, este nesemnificativ pentru atingerea scopului pedepsei în raport cu capacitatea infracţională anterioară”, se mai arată în acceași motivare a instanței.

Nu a plătit banii datorați familiei Elodiei

Și nici de critică nu a scăpat fostul polițist, actual condamnat la închisoare cu executare. Judecătorii l-au criticat pe Cioacă și pentru că nu a plătit daunele impuse în sentință, către familia victimei sale, respectiv suma de 250 de mii de euro. De altfel, încă de la izbucnirea scandalului, fostul polițist a negat faptele și a susținut că Elodia a fugit din țară. Nici astăzi, el nu recunoaște că ar fi ucis-o pe fosta sa soție.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre