Simona Ionescu / Redactor Șef

Fiasco Covid-19 în școlile din Marea Britanie! Mii de elevi și profesori trimiși în autoizolare

Fiasco Covid-19 în școlile din Marea Britanie! Mii de elevi și profesori trimiși în autoizolare
Fiasco-ul de testare Covid-19 a lovit aproape fiecare școală din Marea Britanie. Sunt 25.000 de profesori din Anglia deja obligați să rămână acasă și să se autoizoleze.

Liderii sindicatelor didactice au avertizat despre „blocarea implicită”, deoarece mii de elevi sunt trimiși acasă de la lecții după ce au prezentat simptome ale virusului.

Elevii și profesorii au fost forțați să iasă din clase

Prioritatea acordată de guvern personalului NHS pentru teste înseamnă că elevii și profesorii nu au putut fi verificați pentru virus și au fost în schimb forțați să iasă din clase, informează DailyMail.

Unele școli au raportat că până la o cincime din personalul lor trebuie să rămână acasă, în timp ce sindicatele au avertizat că așa criza iese de sub control.

Directorii au solicitat acum guvernului să acorde prioritate la teste sectorului educației.

Peste 740 de școli închise

S-a raportat că cel puțin 740 de școli s-au închis sau au trimis copii acasă din cauza unor focare suspectate. Cu toate acestea, unele școli private plătesc 120 de lire sterline pentru a testa elevii și profesorii simptomatici.

„Dacă școlile își pot permite să primească lovitura, companiile private nu au probleme cu furnizarea de teste. Pe de altă parte, școlile de stat folosesc rapid cele 10 truse de testare furnizate de guvern la începutul mandatului, indiferent de mărimea școlii. Directorii care reprezintă peste 16.000 de elevi din Gateshead, în nord-estul Angliei, au scris o scrisoare către deputați avertizând despre efectele crizei de testare. Gateshead este pe lista de supraveghere a guvernului din cauza ratei sale ridicate de infecție, iar liderii școlilor au avertizat acum că lipsa capacității de testare ar distruge unele școli. Scrisoarea de la Asociația Gateshead a profesorilor primari, care reprezintă 67 de școli, menționa ‘probleme semnificative’ cauzate de lipsa testelor. Mustafaa Malik, președintele asociației și șeful școlii primare Harlow Green din Gateshead, a declarat că o cincime din personalul său didactic izolează, precum și un număr ‘dublu’ din cei 400 de elevi ai săi. Este doar nesustenabil. Părinții pot simți anxietatea crescând. A fost nevoie de o mulțime de convingeri că totul este în siguranță, dar începem să acumulăm frică în unele comunități”, a declarat un profesor de la școala privată din Guildford.

Se va face o „listă de priorități”

Astăzi, Guvernul va încerca să controleze criza publicând o „listă de priorități” care să indice căror grupuri ar trebui să li se ofere mai întâi teste. Acest lucru va provoca doar controverse, deoarece școlile și personalul lor sunt mai mici în clasamentul priorității decât spitalele.

Robert Halfon, președintele conservator al Comitetului selectiv pentru educație al Comunității, a cerut școlilor să aibă acces la testele covid-19 în 48 de ore, pe fondul amenințării închiderii ulterioare.

Boris Johnson a insistat că grupurile de copii ar trebui trimise acasă doar dacă a existat un test pozitiv, mai degrabă decât cineva care doar dezvoltă simptome.

5 diamante albastre, unice în lume, descoperite la o mina din Africa de Sud

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre