Simona Ionescu / Redactor Șef

Fiica actorului Robin Williams ia poziție dură împotriva Inteligenței Artificiale, folosită ca să-i copieze tatăl

Fiica actorului Robin Williams ia poziție dură împotriva Inteligenței Artificiale, folosită ca să-i copieze tatăl
Zelda, fiica regretatului Robin Williams, în vârstă de 34 de ani, s-a enervat îngrozitor și a distribuit duminică pe Instagram o postare în care critică replicile neconsensuale ale inteligenței artificiale ale răposatului ei tată.

Fiica lui Robin Williams i-a atacat pe toți cei care folosesc programe speciale pentru a reproduce vocea tatălui său.

„Actorii în viață merită o șansă de a crea personaje cu alegerile lor”

„Nu sunt o voce imparțială în lupta SAG împotriva AI. Am fost martoră de ani de zile la cât de mulți oameni vor să antreneze aceste modele pentru a crea/recrea actori care nu pot consimți, ca tata. (…) Am auzit deja că AI a fost folosit pentru ca „vocea” lui să spună tot ce vor oamenii și, deși personal mi se pare deranjant, ramificațiile depășesc cu mult sentimentele mele.

Actorii în viață merită o șansă de a crea personaje cu alegerile lor, de a da voce unor desene animate, de a depune efort și timp uman în căutarea performanței. (…) Aceste plagiaturi digitale sunt ca un monstru oribil al lui Frankenstein, asamblat din cele mai proaste bucăți din tot ceea ce este această industrie, în loc de ceea ce ar trebui să reprezinte”, au fost cuvintele fiicei lui Robin Williams.

Fiica lui Robin Williams a luat atitudine privind inteligența artificială. Sursă foto: People

Și Tom Hanks a reacționat

Sâmbătă, actorul Tom Hanks s-a confruntat direct cu „ramificațiile” inteligenței artificiale. Actorul, în vârstă de 67 de ani, a distribuit pe Instagram o postare în care își avertizează urmăritorii cu privire la o reclamă care folosea o imagine a sa generată pe calculator. „Atenție! Există un videoclip care promovează un plan dentar cu o versiune AI a mea. Nu am nimic de-a face cu asta”, a spus vedeta.

Deranjat a fost și Tim Burton

La începutul acestei luni, Tim Burton s-a pronunțat și el împotriva imitațiilor „deranjante” ale inteligenței artificiale. Într-un interviu acordat publicației The Independent, vedeta a vorbit despre ramificațiile inteligenței artificiale în lumea animației. „Au pus AI să facă versiunile mele de personaje Disney! Nu pot descrie sentimentul pe care ți-l dă.

Mi-a amintit de momentul în care alte culturi spun: Nu mă fotografiați pentru că vă ia sufletul. (…) Îți ia ceva din suflet sau din psihic. Asta este foarte deranjant, mai ales dacă are legătură cu tine. Este ca și cum un robot ți-ar lua umanitatea, sufletul”, a spus acesta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre