Simona Ionescu / Redactor Șef

Firea a făcut ordine la „Bulandra”. Noul director e actorul Vlad Zamfirescu

Firea a făcut ordine la „Bulandra”. Noul director e actorul Vlad Zamfirescu
Actorul Vlad Zamfirescu este noul manager al Teatrului “Lucia Sturdza Bulandra”, prin dispoziția primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Fiica masonului Stelian Nistor, directoarea și actrița Catinca Nistor, a fost înlocuită de la conducerea teatrului, după ce a iscat scandal în rândul actorilor prin unele decizii. Aceștia s-au adresat printr-o scrisoare deschisă primarului general Gabriela Firea, deoarece teatrul se află sub tutela Primăriei București. Răspunsul a vent în această seară de 12 august. În comunicat se arată că Firea a făcut ordine la Bulandra, unul dintre cele mai importante teatre din Capitală.

“Pentru mine, oamenii din teatru, pe care-i prețuiesc enorm, reprezintă esența de suflet și minte care ne înnobilează și ne fac viața mai frumoasă în orice moment și mai ales în situațiile grele. Așa cum am făcut până acum, voi fi în continuare alături de ei și voi aloca domeniului cultural atenția pe care o merită. Trebuie să înțelegem cu toții ca fără cultură o națiune nu poate exista”.

Cine este Vlad Zamfirescu

Este actor, în vârstă de 46 de ani, angajat al teatrul Bulandra de foarte mulți ani. Performanțele sale sunt fără dubii pentru cei care l-au văzut jucând. A terminat IATC-ul la clasa profesorului Gelu Colceag.

Și el este fiul unor actori celebri, Valeria Sitaru și Florin Zamfirescu. Aparținând teatrului, Vlad Zamfirescu este iubit și respectat de colegi, așa că alegerea lui de către Gabriela Firea poate fi expresia dorinței lor.

Reamintim că, în acea scrisoare deschisă, publicată pe pagina de Facebook, actorii îi cereau primarului general Gabriela Firea să intervină pentru a clarifica situaţia.

Semnatarii subliniau că actorul Marius Manole, actor ce juca rolul titular în spectacolele «Richard al III-lea», «Oscar şi tanti Roz», «Ivanov», «Crimă şi pedeapsă», a renunţat la colaborarea cu instituţia, că angajamentul lui Constantin Dogioiu nu a mai fost prelungit şi că alţi doi actori au demisionat. Ei vorbesc despre „aspecte de o gravitate deosebită, cea prezentă din Teatrul «Bulandra» şi metoda de lucru a actualului management.

Incitarea la scandal în Teatrul Bulandra

​Actorii supărați susțineau că managerul interimar al teatrului, Catinca Nistor, a afirmat, în repetate rânduri, la întâlniri cu actorii angajaţi cu contract de muncă pe perioadă determinată, că Primăria Municipiului Bucureşti face presiuni pentru urgentarea organizării concursului pentru actorii ce sunt încadraţi în baza acestor angajamente determinate, se arată în scrisoare.

În plus, ea ar fi semnalat că: „circulă zvonuri şi că teatrele se vor închide sau desfiinţa temporar şi atunci vom fi cu toţii în situaţia de a ne căuta de lucru.”

Semnatarii scrisorii mai spun că nu cunosc ca în alte teatre din subordinea PMB să existe asemenea „presiuni” și că ”este de datoria noastră să ne întrebăm care sunt motivele reale ale acestor presiuni şi să avem dubii asupra valorii de adevăr a datelor, ştirilor, informaţiilor pe care le răspândeşte conducerea interimară a teatrului”.

​Cine este Catinca Nistor

În primul articol am semnalat cine este managerul teatrul care a creat atâta nemulțumire și scandal.

Catinca Maria Nistor, 31 de ani, actriță a Teatrului Bulandra, a primit în septembrie 2019, de la Ducu Darie (directorul teatrului), funcția de director adjunct, chiar cu puțin timp înainte ca acesta să moară.

În momentul în care funcția de director a rămas goală, ea a fost ocupată de proaspătul director adjunct, Catinca Maria Nistor, prin numirea făcută de Primăria Capitalei.

Primăria i-a prelungit contractul Catincăi Nistor, până la organizarea unui concurs, fără să specifice, însă, o dată limită.

Catinca Maria Nistor este fiica actorului Stelian Nistor, masonul exclus cu scandal de la conducerea Lojei de Rit Scoțian.

Top 10 cei mai bine plătiți actori de la Hollywood. Câștiguri fabuloase

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre