Simona Ionescu / Redactor Șef

Fiți pe fază doamnelor! Un mușchetar tânăr și talentat trece la cratiță!

Fiți pe fază doamnelor! Un mușchetar tânăr și talentat trece la cratiță!
Fiți pe fază doamnelor! Un mușchetar tânăr și talentat trece la cratiță! Știe să gătească românește. O nouă emisiune de bucătărie, la TVR.

E drept că și pandemia asta ne-a ținut mai mult în case și foarte mulți s-au apucat de bucătăreală. De aceea, TVR lansează o nouă emisiune „Guşti! Şi apoi mănânci – cu chef Alex Petricean”. Doamnele vor fi încântate vă vadă cum arată bucătarul.

Un mușchetar la cratiță. O nouă emisiune la TVR

Cel mai nou show culinar de pe piața media din România aduce rețete  reinterpretate, trucuri în bucătărie, invitați din lumea gastronomiei.  Îl vedem din 2 noiembrie, de luni până joi, de la 13.30, la TVR 1.

Cea mai nouă vedetă din România pariază pe noua bucătărie românească, la TVR 1: „Guşti! Şi apoi mănânci – cu chef Alex Petricean”.

Doamnele vor fi încântate să vadă un bărbat tânăr cu barbă, înalt și brunet la cratiță, mânuind cuțitele.

După ce a mânuit spada timp de 15 ani, tânărul „d’Artagnan” al bucătăriei românești a decis că preferă lama din oțel inoxidabil a cuțitelor profesionale, astfel că, în 2018, la Romanian Hospitality Awards, era declarat cel mai bun chef din România – titlu pe care l-a redobândit și la Gala din acest an, desfășurată cu doar câteva zile în urmă.

Chef Alex Petricean gătește românește

Din 2 noiembrie, chef Alex Petricean ne invită să privim cu alți ochi bucătăria românească, în cel mai nou show culinar autohton. „Guşti! Şi apoi mănânci – cu chef Alex Petricean”.

Emisiunea aduce nu doar celebre rețete reinterpretate, ci și un adevărat spectacol de texturi, gusturi și, mai ales, oameni. Printre rubricile ei, vom regăsi „Rețetazilei”, „Tips & Tricks”, „Rețete cu doar 10 lei”, „Invitați din lumea gastronomică”.

„Bucătăria românească e văzută ca fiind foarte grea, cu multe prăjeli, multe aluaturi și, cumva, noi încercăm să diminuăm  această faimă și să pregătim meniuri moderne, dar și ușor de digerat”,  spune chef Alex Petricean.

Chef Alex Petricean: ”Nimeni nu se va opri  din mâncat

Mai mult, cunoscutul chef este recunoscător pentru  diversitatea pe care spațiul românesc o oferă gastronomiei: „Mi-am dat  seama, după tot ce am învățat în străinătate, ca avem un mare potențial:  avem tradiție, avem ingrediente, avem un terroir foarte interesant: de la Marea Neagră, la Vârful Moldoveanu. Asta înseamnă că ai o diversitate, ai  cu ce să lucrezi, pentru că România și natura sunt darnice cu noi”, mai  declară Alex Petricean.

Ceafă la grătar, mici cu cartofi prăjiți, tocănițe sau sarmale – toate  vor căpăta noi valențe odată ce le vom vedea gătite cu măiestrie de  mâinile lui Alex Petricean.

Celebrul chef este convins că până și cele  mai pretențioase gusturi vor fi satisfăcute și că nimeni nu se va opri  din mâncat după o singură îmbucătură. „Guşti! Şi apoi mănânci” – e pariul chefului Alex Petricean în acest sfârșit de toamnă, la care ne  provoacă din 2 noiembrie, de luni până joi, de la ora 13.30 la TVR 1.


Doar ea este în capul lui Codin Maticiuc. Suferă și nu se mai bucură de viață ca altădată

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre