Chef Florin Dumitrescu, o poveste ca în filmele despre succes

Chef Florin Dumitrescu, o poveste ca în filmele despre succes
Este frumos, pletos, talentat la concursurile de chefi în bucătărie. Florin Dumitrescu este chef de aproape zece ani, deși abia a împlinit 33 de ani. Când a mai avut timp să își întemeieze o familie, cu doi copii, și să mai scrie și două cărți? O poveste ca în filmele despre succes.

Ce poveste! Ca în filmele despre succes! Florin Dumitrescu s-a grăbit toată viața. La 14 ani, a lucrat într-o bucătărie de restaurant, la 17 ani câștiga de trei ori mai mult decât mama sa, iar la  24 de ani era cel mai tânăr jurat în concursurile de master chefi.

Chef Florin Dumitrescu, o poveste ca în filmele despre succes

Este deseori considerat copilul minune al bucătariei românești. Florin Dumitrescu este membru în juriu în concursurile de bucătărie de aproape zece ani. Avea doar 24 de ani, când a participat la emisiunea ”Masterchef”, avându-i colegi, în calitate de jurați, pe Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. La vremea aceea, era cel mai tânăr jurat ”Masterchef” din lume și a devenit rapid celebru pentru firea sa spontană și explozivă. În anul 2016, cheful a schimbat televiziunea, devenind jurat alături de aceeași colegi în show-ul culinar ”Chefi la cuțite”, de la Antena 1.

“Mă uitam la o emisiune de cooking pe un post italienesc. Mi-a captat atenția prestanța bucătarului care, în doar 30 de minute, a gătit un preparat spectaculos. Nu îmi mai amintesc exact ce a gătit, doar designul farfuriei îl am și acum în minte. A fost de-a dreptul impresionant. După emisiune, mi-am dat seama ca asta mi-aș dori să fac și așa mi-am răspuns la întrebarea «ce vrei să te faci când o să fii mare?». Astazi sunt bucătar, mi-am urmat visul și am muncit enorm în ultimii 10 ani, am făcut nenumărate sacrificii. Consider că în bucătarie ai întotdeauna de învățat, iar creativitatea nu are limite, ceea ce face ca meseria de bucătar să fie una plină de provocări”,  a povestit chef Florin Dumitrescu, într-un interviu mai vechi.

Până să ajungă chef, Florin Dumitrescu a spălat faianța și a curățat legume

Florin Dumitrescu fost numit chef la numai 18 ani, iar la 19, avid de învățătură, a plecat în Italia, unde a stat trei ani și unde a lucrat pentru un restaurant la care gătea 800 de porții pe zi, cât și pentru un hotel de patru stele. Întors în țară, a ajuns chef-ul unuia dintre cele mai renumite restaurante din București.

Poate este bine să știți că chef Florin Dumitrescu a gătit pentru Nicolas Cage, Dolph Lundgren, Roger Federer, Ion Iliescu, Wesley Snipes, Francis Ford Coppola, Jean-Claude Van Damme.

Florin Dumitrescu, familia

Florin Dumitrescu (33 de ani) este căsătorit cu bloggeriţa Cristina Sima (38 de ani) şi au împreună două fetiţe, de 7, respectiv 5 ani. Se anunță alt copil pe drum.

Florin Dumitrescu și Cristina, 8 mai 2013

Florin Dumitrescu pare că a descoperit „reţeta fericirii“ şi mărturiseşte că în perioadele extrem de încărcate îşi găseşte refugiul în mijlocul celor dragi: „Când ajung acasă după o zi plină, familia este cea care mă recalibrează. Fericirea şi succesul merg mână în mână, dar cel mai important este să ştii să le calibrezi. Eu mă simt un om de succes şi unul foarte fericit. Sunt mulţumit cu ceea ce am şi îmi doresc să îmi cresc copiii în aşa măsură încât peste zece, sau douăzeci de ani să îşi aducă aminte cu drag de copilăria frumoasă pe care au avut-o“, a declarat Florin Dumitrescu.

Bucătarul chef s-a căsătorit în vara anului 2014, după o relaţie de patru ani. !Acasă gătim împreună, facem tot felul de deserturi inspirate din bucătăria modernă, cu ingrediente sănătoase, adaptate pentru copii (fără zahăr, cu carob în loc de cacao şi făină integrală). Sunt amândouă ajutoare de bază, indiferent că facem biscuiţi, sau curăţăm usturoi. Lucrăm ca o echipă“, a povestit Florin Dumitrescu.

Florin Dumitrescu nu are studii universitare

Florin Dumitrescu a făcut o școală cu profil sportiv, iar din clasa a doua s-a axat pe polo, jucând pentru Steaua. Cu timpul, a ajuns să înregistreze succese notabile, devenind de câteva ori campion național și municipal. Florin Dumitrescu nu are studii universitare.

A fost ajutat de tatăl său, imediat după s-a angajat ca ajutor la un restaurant din București, unde salariul era de 100 de dolari. În doar trei ani, Florin Dumitrescu a câștigat o experiență colosală în bucătărie. ”Eu, la 17 ani, câştigam de trei ori mai mult decât mama. Ea avea salariul 8 milioane de lei (n.r. – vechi), iar eu luam 25 de milioane, lucram în două restaurante. Aveam un salariu uriaş pentru vârsta mea, mai mulţi bani decât puteam cheltui’, a declarat Florin Dumitrescu.

Chef Dumitrescu este autorul a două cărți de bucate: ”Gătește cu mine”, lansată în 2016 și ”Românește. Punct și de la capăt”, lansată în 2019.


În loc de „Răzvan și Dani” ne vom trezi „Cu capu-n zori” cu Gabi și Liza