Simona Ionescu / Redactor Șef

Fiul lui Jamie Oliver duce moștenirea tatălui mai departe. La 13 ani, este noua senzație în gastronomie

Fiul lui Jamie Oliver duce moștenirea tatălui mai departe. La 13 ani, este noua senzație în gastronomie
Fiul în vârstă de 13 ani al chef-ului Jamie Oliver duce moștenirea tatălui său mai departe. La vârsta lui fragedă, este deja noua senzație în domeniu, ba chiar a marcat o realizare importantă.

Jamie Oliver nici că putea fi mai mândru, căci fiul său în vârstă de 13 ani îi duce moștenirea mai departe. Jamie și soția lui, Jools, în vârstă de 48 de ani, au împreună cinci copii: Poppy, 21 de ani, Daisy, 20 de ani, Petal, 14 ani, River, șase ani, precum și pe Buddy, care are 13 ani. Acesta din urmă seamănă din ce în ce mai mult cu tatăl său, Jamie, ba chiar urmează aceeași carieră. 

La fel ca tatăl său, micuțul a început de tânăr să deslușească tainele gastronomiei. La vârsta sa, are deja canal de YouTube, unde îl urmăresc peste 135.000 de abonați, precum și pagină de Instagram. Buddy, care a fost introdus pentru prima dată în bucătărie alături de tatăl său în seria de pe YouTube „Cooking Buddies”, a experimentat inclusiv cu preparate cum ar fi sandwich-uri cu pește pane sau deserturi. 

Buddy Oliver și-a lansat carte de bucate 

Pe lângă prezența pe rețelele sociale, micuțul chef a publicat recent și prima lui carte de bucate, numită „Let’s Cook” (trad. Hai să gătim). Aceasta are ca scop încurajarea copiilor să intre în bucătărie pentru a-și perfecționa abilitățile cu rețete simple, dar gustoase, pe care le vor găsi ușor de realizat.

Buddy, fiul lui Jamie Oliver, și-a lansat prima carte de bucate, la doar 13 ani
Foto: DailyMail

Cartea se vinde la prețul de 20 de lire sterline, iar capitolele includ ‘I <3 pasta’; un omagiu adus iubirii tatălui său pentru bucătăria italiană, și ‘gustări după școală’. Conform sinopsisului cărții, aceasta este ‘destinată tinerilor și bucătarilor începători, pentru a se implica în rețete ușoare, delicioase și distractive care vor ajuta cititorii să câștige încredere și independență în bucătărie’.

Buddy a conceput rețete pentru orice moment 

„Let’s Cook” are capitole intitulate „I <3 pasta” (trad, iubesc pastele), „Gustări după școală”, „Abilități pentru viață” și „Mic dejun & Brunch”; demonstrând că există o rețetă pentru fiecare ocazie. Noi bucătari sunt îndemnați să încerce gătitul și să se simtă încrezători în a face lucruri noi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

Buddy a spus că este „foarte încântat” de lansarea cărții sale de bucate. Cartea este „plină de lucrurile pe care iubește să le gătească și să le mănânce”, spune Buddy. Acesta a adăugat și că s-a „distrat foarte mult planificând ce să includă, gătind rețetele și asigurându-se că sunt ușor de urmărit”.

Jamie Oliver, mândru de fiul său

„Niciuna dintre ele nu este sofisticată sau greu de făcut – veți găsi lucruri precum mic dejunuri ușoare, chiftele, pizza și câteva dulciuri – sper doar să se bucure oamenii încercându-le”, mai spune fiul celebrului chef. 

Jamie Oliver a declarat că este tare mândru de fiul său
Foto: DailyMail

Tatăl său, Jamie Oliver, a comentat și el despre această veste, spunând că este „foarte mândru” de fiul său și de efortul depus în carte.

Jamie a adăugat că Buddy a „întotdeauna s-a bucurat” să împărtășească rețete simple și gustoase, „motiv pentru care canalul său de YouTube Cooking Buddies a avut succes”.

„O modalitate ideală pentru copii să înceapă propriile lor aventuri culinare”

Directoarea executivă Louise Moore, care a cumpărat drepturile mondiale pentru carte direct de la Jamie Oliver Limited, a descris că nu este „o surpriză” faptul că Buddy „a fost inspirat de viața într-o familie iubitoare de mâncare”.

„Știm că părinții caută întotdeauna modalități de a-i entuziasma pe copii în timpul meselor, iar rețetele sale distractive, simple și fiabile din Let’s Cook sunt o modalitate ideală pentru copii să înceapă propriile lor aventuri culinare,” a adăugat ea. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre