Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine este noul bucătar care face furori pe internet. Jamie Oliver are concurență serioasă

Cine este noul bucătar care face furori pe internet. Jamie Oliver are concurență serioasă
Un tânăr face senzație pe internet cu rețetele sale care au cucerit-o inclusiv pe Gwyneth Paltrow. De la specialități din pește, până la paste și miel, bucătarul care îi face concurență lui Jamie Oliver le știe pe toate. Iată ce preparate propune acesta.

În urmă cu câțiva ani, Julius Roberts nu își imagina că va scoate o carte de bucate care va ajunge bestseller. Și totuși fix acest lucru s-a întâmplat, iar tânărul este acum comparat cu celebrul Jamie Oliver. Ba chiar se spune că până și Gwyneth Paltrow este mare admiratoare a rețetelor sale.

Povestea începe în 2016,  pe vremea când Julius avea 23 de ani și lucra la un restaurant din Londra. 

Julius Roberts are o fermă care se întinde pe 200 de mii de metri pătrați.
Sursa Foto: Instagram Julius Roberts

Nemulțumit de calitatea alimentelor britanice de masă, tânărul și-a luat mașina și a plecat la proprietatea părinților din Suffolk, pe care a transformat-o într-o fermă. De atunci Julius a început să-și documenteze călătoria pe Instagram, acolo unde a postat constant despre viața la fermă, dar și rețetele gătite personal.

Cartea sa de bucate a ajuns bestseller 

Opt ani mai târziu, Julius are o carte de bucate proaspăt lansată, care a ajuns deja bestseller.  Cartea conține peste 100 de rețete „delicioase, fără pretenții”. Bucătarul descrie mâncarea sa ca fiind „o celebrare a bogăției naturii, de la mere crocante toamna, la rubarbă roz iarnă, sparanghel primăvara și primele căpșuni de vară”. Există o rețetă de paste cu dovlecei și mascarpone, busuioc și lămâie făcută cu legume cultivate în propria grădină, dar și un fel de mâncare mediteranean de pește și chipsuri pe care Julius recomandă să le gătești afară, pe cărbuni.

Tânărul împărtășește cu fanii tot ce face la fermă
Sursa Foto: Instagram Julius Roberts

Rețetele sale, dar și faptul că fanii îl găsesc atrăgător, i-a adus deja peste 760.000 de urmăritori, printre care și Gwyneth Paltrow. Există multe alte rețete gratuite pe Instagram, precum și cadre fermecătoare de la fermă care aduc aminte de un tânăr Jamie Oliver (idolul auto-proclamat al lui Julius). Într-un videoclip, el pregătește tiramisu cu ouă și smântână proaspăt recoltate, zâmbind la cameră și hrănind caprele cu biscuiții rămași. „Nu sunt sigur care e mai delicios,” a scris un urmăritor, „budinca sau băiatul.”

În continuare vă invităm să încercați una dintre rețetele lui Julius. 

Pește gătit în sos de roșii cu tahini și coriandru

Sursa foto: Daily Mail

Rețeta se bazează pe un preparat fantastic nord-african numit chraime. Felii de pește alb sunt gătite într-un sos de roșii acrișor condimentat cu paprika, chimion și lămâie conservată, apoi stropite cu tahini și coriandru mărunțit.

Ingrediente pentru 4 porții:

4 linguri ulei de măsline

1 ceapă brună, tăiată mărunt

5 căței de usturoi, tăiați mărunt

2 linguri paprika afumată

1 linguriță chimion măcinat

un vârf de cuțit de fulgi de ardei iute (sau câțiva ardei iuți uscați întregi)

2 linguri de pastă de roșii

2 x 400g conserve de roșii întregi

1-2 lămâi conservate, în funcție de mărime

4 fileuri sau felii de pește alb (hake, pollack, halibut, bass, etc)

coriandru proaspăt tocat (sau pătrunjel), pentru servire

Pentru sosul de tahini: 

1 cățel de usturoi

½ lămâie

80g tahini de calitate

5-6 linguri apă rece cu gheață

puțin praf de chimion măcinat

Mod de preparare

1 Într-o tigaie largă, încălziți uleiul de măsline, adăugați ceapa cu un praf de sare și căliți până devine moale. Adăugați usturoiul și condimentele și căliți timp de un minut sau două până devin parfumate, apoi adăugați pasta de roșii, amestecând pentru a vă asigura că nu se prinde de fundul tigăii.

Turnați roșiile din conservă, clătiți fiecare conservă cu un strop de apă și turnați totul în tigaie. Zdrobiți roșiile cu o lingură de lemn și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute pentru a îngroșa sosul.

2 Tăiați lămâia(lămâile) conservată în sferturi și îndepărtați semințele, tăiați în bucăți mici și adăugați la sos.

Se recomandă adăugarea lămâii treptat, câte o lingură, gustând pe parcurs până ce gustul este cel potrivit pentru dumneavoastră. 

3 Pentru a face sosul de tahini, radeți usturoiul într-un bol, stoarceți sucul de la ½ lămâie, amestecați și lăsați timp de 5 minute. Aciditatea lămâii va reduce intensitatea usturoiului. Turnați tahini și amestecați împreună – va începe să se îngroașe – apoi adăugați apa, lingură cu lingură, amestecând până obțineți un sos moale și ușor de turnat.

Totul trebuie să fie lichid. Condimentați cu un praf de sare și cu chimionul. Gustați și ajustați cu puțină sare și/sau lămâie, dacă este nevoie. Așezați peștele în sosul de roșii și condimentați.

4 Gătiți timp de 5-10 minute, în funcție de grosimea fileurilor, până când totul este gata. Serviți cu coriandru proaspăt și sos de tahini, plus couscous și pita caldă.

Pe Julius îl găsiți pe Instagram, acolo unde împărtășește cu fanii ultimele rețete, dar și aventurile sale la fermă. 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre