Simona Ionescu / Redactor Șef

Fiul lui Leonard Doroftei a făcut colecție de cuțite după seara trecută. Puțină lume știe cu ce s-a ocupat

Fiul lui Leonard Doroftei a făcut colecție de cuțite după seara trecută. Puțină lume știe cu ce s-a ocupat
De puțin timp, familia lui Leonard Doroftei a decis să revină în România, după mulți ani petrecuți în Canada. Când au plecat, au vrut un „reset”; acum au simțit nevoia unui „reset” nou. Fiul celebrului pugilist a reușit o performanță seara trecută: s-a ales cu o adevărată colecție de cuțite. 

Participant la ediția de luni a show-ului „Chefi la cuțite” 2025, fiul lui Leonard Doroftei a făcut colecție de cuțite după seara trecută. A primit patru, după ce cei patru chefi jurați i-au gustat preparatul. Puțină lume știe însă cu ce s-a ocupat înainte de asta.

Mai întâi, cei patru chefi de la Antena 1 au fost surprinși să afle că nu era o coincidență de nume între cel al concurentului și cel al celui mai mare campion la box al României. Apoi au aflat lucruri inedite despre cum se servește mâncarea în avion.

Puțină lume știe cu ce s-a ocupat Adrian Doroftei înainte

„Am căpătat un alt curaj acolo. Am avut experiențe pe care nu le puteam avea aici”, spune tânărul despre experiența lui de șase ani în Canada. 

El a lucrat în managementul aviatic, colaborând cu doi dintre cei mai cunoscuți chefi din Canada și America pentru a crea designul mâncărurilor care se servesc pe cursele transatlantice. 

„M-am ocupat de produsele internaționale la bordul Air Canada și am făcut designul de produse culinare împreună cu acești chefi”, a relatat Adrian Doroftei. 

Practic, el făcea designul meniului și al produsului care se punea în farfuriile pasagerilor.

Secretul pe care a vrut să-l știe chef Richard: cum se servește mâncarea în avion

La cererea lui chef Richard Abou Zaki, Adrian Doroftei a dezvăluit și un mare secret al companiilor de aviație de cursă lungă. Și anume, cum se servește mâncarea. 

„În spate, în cabinele de Economy, se fac procedee de flash freeze, iar mâncarea se reîncălzește în avion în cuptoare foarte puternice. La Business class, de cele mai multe ori mâncarea este proaspătă și se face un plating în spatele avionului. Platingul se face în bucătărie. Mâncarea e împachetată, se reîncălzește, apoi se face plating, pe farfurii de ceramică”, a povestit tânărul în fața celor patru jurați „Chefi la Cuțite” 2025. 

Cu ocazia aceasta s-a aflat și care este marele vis al celui mai premiat chef, Richard Abou Zaki. Pe lângă stelele Michelin pe care le are deja, își dorește enorm să semneze un meniu pentru o cursă transatlantică. 

Fiul lui Leonard Doroftei a făcut colecție de cuțite

Pe de altă parte, tânărul a recunoscut că nu a gătit niciodată pentru cineva din afara cercului restrâns de prieteni și familie.  Asta nu l-a oprit să facă impresie excelentă în fața celor patru jurați și să primească câte un cuțit de la fiecare.

Adrian Doroftei a fost extrem de emoționat atunci când a primit patru cuțite din partea juraților. Preparatul lui a fost atât de bun, a recunoscut chef Richard, încât ar fi mâncat tot de pe farfurie, dar nu a vrut să strice suspansul emisiunii. Dacă lăsa farfuria goală, toată lumea și-ar fi dat seama că fiul lui Leonard Doroftei a primit cuțitele.

Întrebat de ce el și familia lui au revenit în România, tânărul a spus că sora lui a fost cea care și-a dorit foarte mult să revină în România. 

„Am decis să plecăm în 2019, imediat după ce ni s-a închis restaurantul din Ploiești. Am decis să plecăm în Canada pentru că aveam nevoie de un „restart”, iar această țară ne-a fost întotdeauna prielnică.  (…) Sora mea și-a dorit să revină aici la facultate, părinții mei au decis și ei să se mute, s-a mutat și fratele meu… rămăsesem singur acolo și am spus că fără familia mea nu pot”, a mai spus Adrian Doroftei.  Visul lui este să deschidă, împreună cu familia, un restaurant.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre