Simona Ionescu / Redactor Șef

Fiul Luminiței Anghel a ajuns la psihiatrie. A fost diagnosticat cu o afecțiune mintală

Fiul Luminiței Anghel a ajuns la psihiatrie. A fost diagnosticat cu o afecțiune mintală
David Pușcaș, fiul Luminiței Anghel, a trecut prin momente grele, dar face tot ce poate să-și revină.

Tânărul, în vârstă de 26 de ani a ajuns pe mâna medicilor pentru a-și pune viața la punct. El a mărturisit și ce diagnostic i-au pus doctorii.

David Pușcaș a fost diagnosticat cu sindrom bordeline, o afecțiune psihică care se caracterizează prin crize de furie, dar și frica să nu rămână singur. Din păcate, el spune că nu a putut să se țină de vizitele la doctor pentru că îi lipsesc banii.

„În momentul ăsta viața mea e mult mai ok, n-am fost deloc bine în trecut, până acum o lună.

„Mi-a prescris o pungă de medicamente”

Am fost pe antidepresive vreo patru luni, am fost pe pastile de reglare de emoții pentru că am fost diagnosticat cu bordeline. Am fost și la psihiatru, am mers vreo două săptămâni, dar n-am mai continuat pentru că n-am avut bani să le continui, însă mi-a prescris o pungă de medicamente”, a declarat David Pușcaș pentru Spynews.

„Sarah JSun, prietena mea, care e ca îngerul meu păzitor, îmi e ca o soră”

David susține că tot ce pățește acum este o consecință a trecutului său, iar singura persoană care nu l-a părăsit la greu a fost prietena sa, Sarah JSun. „Toate aceste stări s-au produs din tot trecutul meu cu mama, din copilăria mea, toate au venit acum în viața de adult.

Abia acum la 25 de ani m-a lovit rău de tot, am realizat tot ce mi s-a întâmplat, un trecut oribil. Am început să mănânc prost, am ajuns pe pastile, Sarah JSun, prietena mea, care e ca îngerul meu păzitor, îmi e prietenă, soră, ce vrei tu, ea a urlat la mine ca să pun stop și să îmi revin”, s-a destăinuit fiul adoptiv al Luminiței Anghel.

„Îmi plătesc singur absolut tot. M-am mutat din garsoniera groazei”

David susține că s-a angajat pentru un brand de haine și îi place foarte mult ceea ce face. În plus, și-a închiriat și o garsonieră de lux, pe care și-o plătește singur. ”Lucrez pentru un brand de haine în momentul de față, fac absolut tot, online, vânzări, shooting, promovarea firmei, îmi place foarte mult, îmi place tot ce înseamnă artă.

M-am mutat în sfârșit din garsoniera groazei, unde mă mutase mama, m-am mutat într-o garsonieră super luxoasă, am geam de sticlă la baie, plasmă. Eu de când am plecat de la mama n-am avut chestiile astea, m-a mutat ea unde a considerat că e mai ieftin, dar acum m-am mutat și eu bine, îmi plătesc singur absolut tot”, afirmă fiul Luminiței Anghel.

Ce este boala bordeline

Potrivit specialiștilor, bordeline este o afecțiune mintală, care face parte din grupul de tulburări de personalitate. Afecțiunea se dezvoltă la adolescenți sau la adulții tineri și se caracterizează prin comportament impulsiv, relații instabile și imagine de sine distorsionată.

Printre factorii de risc ridicat se numără relațiile de familie instabile, abuzuri suferite în copilărie, dar boala este asociată și cu „anomalii de funcționare ale unor părți ale creierului implicate în reglarea emoțiilor (sistemul limbic, amigdala). O mare parte dintre cei care suferă de tulburarea borderline au, probabil, o rudă apropiată în familie cu ADHD, tulburare bipolară, schizofrenie sau depresie”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre