Simona Ionescu / Redactor Șef

Flash. Cât a costat o felie din tortul de nuntă al Prințesei Diana și al Prințului Charles

Flash. Cât a costat o felie din tortul de nuntă al Prințesei Diana și al Prințului Charles
O felie de tort de la nunta prinţului şi prinţesei de Wales a fost vândută la licitaţie, miercuri, la peste 40 de ani de la momentul în care Charles şi Diana s-au căsătorit, informează DPA.

Felia cu glazură şi bază din marţipan cântăreşte în jur de 800 de grame şi a fost tăiată din unul dintre cele 23 de torturi oficiale de la nuntă. Aceasta include blazonul regal, realizat din zahăr colorat în auriu, roşu, albastru şi argintiu.

Cea care a primit felia de tort a fost o membră a a personalului de la reşedinţa regală Clarence House. Moya Smith a conservat prăjitura regală în folie alimentară, într- cutie metalică de tort decorată, pe care a lipit o etichetă cu mesajul scris de mână: „Fragil – Tort de la nunta prinţului Charles cu prinţesa Diana şi 29/7/81”.

Cât a costat o felie din tortul de nuntă al Prințesei Diana

Familia a vândut în 2008 tortul unui colecţionar. Iar acesta a decis să o scoată la licitație, săptămâna aceasta.

Felia de tort a fost adjudecată miercuri după-amiază, în cadrul licitaţiei organizate de Dominic Winter Auctioneers la Cirencester, Gloucestershire, cu suma de cu suma de 1.850 de lire sterline (2.831 de euro). Cumpărătorul provine din Orientul Mijlociu și a licitat online.

Sursa foto: www.dominicwinter.co.uk

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre