Simona Ionescu / Redactor Șef

Liderii creștini ai lumii, primul mesaj împreună, oferit întregului mapamond

Liderii creștini ai lumii, primul mesaj împreună, oferit întregului mapamond
Prima declarație comună venită de la liderii creștini este fără precedent. Aceștia își unesc forțele într-un demers comun important.

Liderii creștini ai lumii au transmis primul mesaj împreună, pentru mapamond. Declarația a venit de la Papa Francisc, Arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby și Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, liderul Bisericii Ortodoxe Răsăritene. Cei trei  avertizează cu privire la „consecințele catastrofale” ale schimbărilor climatice înainte de Cop26. Este prima declarație comună din partea celor trei lideri creștini ai lumii. Cop26 va avea loc anul acesta la Glasgow în perioada 31 octombrie – 12 noiembrie.

Liderii creștini ai lumii spun că acum este un „moment critic” pentru viitorul planetei. În prima lor declarație comună, cei trei clerici au îndemnat oamenii să joace rolul lor în „alegerea vieții” pentru planetă și au chemat liderii să ia decizii care să permită o tranziție către „economii drepte și durabile”. De asemenea, au avertizat cu privire la urgența durabilității mediului și la impactul schimbărilor climatice asupra sărăciei, îndemnând la cooperarea globală în această privință.

Liderii creștini ai lumii, primul mesaj împreună, pentru mapamond

Declarația spune așa: „Îi chemăm pe toți, oricare ar fi credința sau viziunea asupra lumii, să se străduiască să asculte strigătul pământului și al oamenilor săraci, examinându-și comportamentul și angajând sacrificii semnificative de dragul pământului pe care Dumnezeu le-a dat ne. Este pentru prima dată când ne simțim obligați să abordăm împreună urgența durabilității mediului, impactul acesteia asupra sărăciei persistente și importanța cooperării globale”.

Liderii au solicitat, de asemenea, ca toată lumea să își asume responsabilitatea individuală pentru combaterea schimbărilor climatice și să facă schimbări personale pentru a ajuta criza.

Declarația continuă: „Acesta este un moment critic. De el depind viitorul copiilor noștri și viitorul casei noastre comune. Fiecare dintre noi, individual, trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru modul în care ne folosim resursele. Această cale necesită o colaborare din ce în ce mai strânsă între toate bisericile în angajamentul lor de a avea grijă de creație. Împreună, ca comunități, biserici, orașe și națiuni, trebuie să schimbăm ruta și să descoperim noi modalități de a lucra împreună pentru a sparge barierele tradiționale dintre popoare, pentru a nu mai concura pentru resurse și a începe să colaborăm”, notează Daily Mail.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre