Simona Ionescu / Redactor Șef

Flash. Muzeul  scufundat din Marea Neagră. E unic în lume

Flash. Muzeul  scufundat din Marea Neagră. E unic în lume
Pe lângă capetele lui Lenin, Marx și Engels, trec peștii din Marea Neagră. Este un adevărat muzeu la care poți să ajungi doar dacă te scufunzi la 10 – 12 metri adâncime. Muzeul unicat în lume nu s-a plâns niciodată de lipsa de vizitatori.

La noi și în alte state foste comuniste statuile liderilor comuniști au fost dărâmate de oamenii care voiau să scape de mutrele acestora. Au fost distruse ori depozitate te miri pe unde. Un scafandru a avuit ideea să facă un muzeu, la 10 – 12 metri adâncime în marea Neagră.

Se numește Muzeul Subacvatic și se află la mai mult de 100 de metri de coastă la Capul Tarhankut, cea mai vestică parte a Crimeei. Acum, muzeul unic subacvatic are mai mult de 50 de sculpturi și busturi ale foștilor lideri sovietici. Zac printre pești și alge Lenin, Stalin și Marx. Tot aici sunt și replici frumoase ale unora dintre atracțiile lumii, cum ar fi Turnul Eiffel din Paris și Tower Bridge din Londra.

Muzeul unic subacvatic are mai mult de 50 de sculpturi și busturi ale foștilor lideri sovietici. Zac printre pești și alge Lenin, Stalin și Marx

Muzeul, cunoscut și sub numele de „Aleea Liderilor”, a fost creat în 1992 de scafandrul Vladimir Broumenskyy, originar din Donetsk, Ucraina. Atunci, Uniunea Sovietică tocmai se destrămase. Statui sparte și busturi ale liderilor comuniști zăceau aruncate.

Scafandrul Vladimir Broumenskyy a adunat câteva și le-a dus cu el la Capul Tarhankut unde i-a scufundat în mare. Muzeul subacvatic a crescut de atunci cu noi exponate. Este situat într-un loc de scufundări la modă, așa că nu s-a plâns niciodată de lipsa de vizitatori.

De-a lungul timpului, Vladimir și prietenii săi scafandri au tot adus noi sculpturi în muzeul figurilor istorice. Acum, colecția muzeului are 50 de exponate. Sursa: charismaticplanet.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre