Simona Ionescu / Redactor Șef

Flash. O balustradă din Napoli descrie priveliștea pentru nevăzători

Flash. O balustradă din Napoli descrie priveliștea pentru nevăzători
Chiar și orbii se pot bucura de una dintre cele mai frumoase priveliști ale Napoli, cea care poate fi admirată de la Castelul Sant'Elmo. „Follow the Shape”, proiectul revoluționar de Paolo Puddu, câștigătorul concursului „O lucrare pentru castel”, a fost inaugurat în ianuarie 2017 și a rămas parte a colecției permanente a sitului.

Proiectul lui Paolo Puddu, câștigătorul concursului „O lucrare pentru castel”, se numește „Urmărește forma”. Este o balustradă, plasată pe terasa panoramică din Piazza d’Armi. Ea le permite nevăzătorilor să admire priveliștea Golfului Napoli printr-un text în braille.

Flash. O balustradă din Napoli descrie priveliștea pentru nevăzători

Mai exact, lucrarea este o balustradă din Napoli metalică specială, situată pe terasa panoramică a Piazza d’Armi, care permite orbilor să „privească” peisajul frumos al orașului și al întregului Golf, pe măsură ce parcurg, tactil, un text în braille, scrie Fanpage.it.

O balustradă din Napoli

Datorită acestei idei simple, cei care nu au darul vederii își vor putea imagina peisajul din față în mintea lor. Doar așezând mâinile pe balustradă, citesc versurile lui Giuseppe De Lorenzo „Pământul și omul”. În ele, poetul a descris frumusețile orașului napolitan. Balustrada a fost înlocuită cu cea a Puddu datorită Ministerului Patrimoniului Cultural și a Activităților și Turismului ca parte a Planului de artă contemporană, în colaborare cu Asociația Amici di Capodimonte și  cu sprijinul Italcoat și Seda.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre