Primăria sectorului 6 le-a făcut o bucurie florarilor. Au fost realizate chioșcuri pentru flori, cu pereți din sticlă pe străzile din sector, iar primele trei au fost montate astăzi.
Elegante, luminoase și mai ales moderne, noile chioșcuri din sectorul 6 așteaptă cuminți să fie umplute cu cele mai frumoase flori. Care să ajungă apoi în casele doamnelor și domnișoarelor. În total vor fi 54 de chioșcuri, iar primele trei au fost montate, în stația de metrou Veteranilor, la intersecția Calea Crângași cu Bd. Constructorilor și la Favorit. Celelalte urmează să fie așezate la locurile lor în următoarele două-trei luni.
Concept unic în România
Noile chioșcuri ale florarilor reprezintă un concept unic în România. Acestea au nouă metri pătrați, 3,3 metri înălțime și se pot confunda ușor cu surorile lor din orașele civilizate din Occident. Pentru ca florile să nu aibă probleme, chioșcurile sunt dotate cu aer condiționat și vor fi branșate la electricitate. De asemenea, au spoturi luminoase, spațiu de depozitare, și vor fi așezate pe sol pe niște piciorușe reglabile, ascunse de o mască. Pentru ca asfaltul să nu fie deteriorat.
„Ne-am propus să îmbunătățim mediul urban prin noi chioșcuri”
„Bucureștiul are o problemă cu aspectul mobilierului stradal. Știți toate aceste chioșcuri de flori sau de ziare care sunt ba din termopan, ba din tablă ruginită, unele mai mari, altele mai mici… și arată foarte urât, foarte neglijent. Ne-am propus să îmbunătățim mediul urban prin noi chioșcuri, care se potrivesc foarte bine cu amenajările peisagistice pe care le realizăm. Mai întâi vor fi înlocuite chioșcurile de flori, apoi trecem la cele de ziare”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.
„Tema a fost realizată alături de comunitatea florarilor”
Președintele Ordinului Arhitecților București, Emil Ivănescu, a mărturisit că cele 54 de chioșcuri sunt rezultatul unui concurs de soluții realizat de către Ordinul Arhitecților din România, la comanda Primăriei Sectorului 6. „Echipa care a câștigat concursul de soluții este din Cluj. Noi ne bucurăm că este un exemplu pentru tot Bucureștiul și unicat în România. Tema a fost realizată alături de comunitatea florarilor”, a adăugat acesta.
Cât costă un chioșc
Costul de execuție al unui chioșc nu e mic, e vorba de 17.600 de euro. Banii urmează să fie recuperați de Primărie de la comercianții de flori pe o durată de zece ani. În această perioadă aceștia vor plăti o chirie de 584 de lei. Marele avantaj al noilor chioșcuri, susține primarul Ciucu este că „nu ocupă așa mult trotuarul, nu blochează accesul, fiind făcut pe lung (6 m lungime și 1,5 m lățime)”. Și, evident, dă o altă față orașului!
După ce vor fi montate toate cele 54 de chioșcuri pentru flori, urmează să fie amplasate alte 17 de chioșcuri de ziare.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook