Simona Ionescu / Redactor Șef

Florica Baboi, de la femeie de serviciu la marea câștigătoare a emisiunii „Chefi la cuțite”

Florica Baboi, de la femeie de serviciu la marea câștigătoare a emisiunii „Chefi la cuțite”
Finala emisiunii "Chefi la cuțite" a fost una surprinzătoare, iar Florica Baboi din echipa lui Sorin Bontea a strălucit.

A luat cele mai bune decizii, nu a greșit niciodată, iar norocul a fost de partea ei. Florica Baboi este finalista sezonului 10 al emisiunii „Chefi la cuțite”.

Florica Baboi, de la femeie de serviciu la marea câștigătoare a emisiunii „Chefi la cuțite”

Chef Florica Baboi a fost la un pas să leșine când și-a auzit numele. Dar sunt puțini cei care știu că blonda din echipa lui chef Sorin Bontea are o poveste de viață impresionantă. Cine e de fapt Florica? A venit la Chefi la cuțite de la Paris unde e bucătărească și organizatoare de evenimente.

A muncit în agricultură

Viața Floricăi Baboi nu a fost deloc una ușoară, iar mărturie stau mâinile ei bătătorite de atâta muncă. Cu 20 de ani în urmă, a plecat din România și a ajuns la Viena. Nu i-a frică de nimic, s-a angajat în agricultură și a muncit uneori și 20 de ore pe zi. Totul pentru a demonstra că-și va depăși condiția.

Ulterior a lăsat Viena, a mers în Italia. Cum patronii la care s-a angajat și-au deschis un restaurant s-a decis să intre în tainele bucătăriei. A făcut un curs specializat la Torino, apoi a luat locul unui bucătar de la un restaurant cu fructe de mare.

A luptat pentru visul ei și cu partenerul de viață

Din nefericire, situația financiară a familiei era pe un trend descendent, așa că Florica și soțul ei au decis să plece la Paris. În Franța însă viața a fost luată de la capăt și inițial a lucrat ca femeie de serviciu.

Dragostea de bucătărie îi ardea sufletul și, într-un final, Divinitatea i-a venit în ajutor și s-a angajat la un restaurant francez. A avut nevoie doar de o lună să demonstreze de ce este în stare, apoi a devenit șefă. Chiar dacă a avut de luptat chiar și cu partenerul de viață, care o vroia acasă sâmbătă și duminică.

„Dar nu era locul meu la curățenie…”

„Acolo am început să lucrez iar ca femeie de serviciu, pentru că nu știam limba franceză ca să mă angajez într-un restaurant. Dar nu era locul meu la curățenie, gândul meu tot la munca în bucătăria unui restaurant era. Soțul meu se opunea însă, pentru că voia să stau acasă sâmbăta și duminica”, a povestit ea la Antena 1.

„Timp de doi ani, eu nu mi-am petrecut weekendurile cu familia”

Cinci ani a fost la înălțime la acel restaurant, iar sacrificiile făcute au fost uriașe. Dar a meritat totul, pentru că alături de soțul ei a deschis o firmă de catering și organizare de evenimente pentru comunitatea românilor din Paris. „N-a fost deloc ușor, fiind măritată, cu copii, pentru că știm bine că bucătăria cere foarte multe sacrificii.

Timp de doi ani, eu nu mi-am petrecut weekendurile cu familia. Dar după doar o lună la un restaurant francez, am ajuns șefa angajaților din bucătărie”, s-a destăinuit Florica, care e acum mai bogată cu 30.000 de euro, împlinindu-și cel mai mare vis.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre