Simona Ionescu / Redactor Șef

Florin Dumitrescu, prima declarație despre procesul cu Antena 1. „Am făcut compromisuri de care habar nu aveți. Dumnezeu e sus și vede”

Florin Dumitrescu, prima declarație despre procesul cu Antena 1. „Am făcut compromisuri de care habar nu aveți. Dumnezeu e sus și vede”
De când cei trei prieteni Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea au plecat de la emisiunea „Chefi la cuțite”, curg tot felul de zvonuri. Florin Dumitrescu a făcut prima declarație despre procesul cu Antena 1.

Florin Dumitrescu vrea să lămurească situația creată în ultima perioadă. Nu doar legată de procesul cu Antena 1, ci și cu zvonurile legate de faptul că ar avea probleme mari și în familie. Vizibil enervat și obosit, cunoscutul bucătar face lumină.

Cu puțin timp în urmă, Florin Dumitrescu a postat un video pe contul de socializare în care a explicat prin ce momente grele trece în ultima perioadă. Cheful dezminte orice zvon legat de problemele din familia sa și susține că are în acest moment două procese pe rol. Prietenul lui Bontea și Scărlătescu spune că primește tot felul de notificări de la avocații Antenei 1 și e șocat de articolele care se scriu în presă.

„Conturile de TikTok mă dau divorțat de familie”

„Salut. Sunt foarte multe chestii de clarificat și multe aspecte pe care nu le pot clarifica fără să fiu acuzat de cine știe ce. În condițiile în care mă aflu acum cu procesul pe rol, cu amenințările de la avocați, dar nici amenințări nu pot să spun, cu notificările de la avocații fostului trust cu care am colaborat… e sensibilă povestea.

Nu știu cum să fac legătura cu toate articolele negative din presă din ultima perioadă și cu toate conturile de TikTok care mă dau divorțat de familie și în care apar tot felul de probleme personale care nici nu sunt reale, de altfel. Cu situația în care ne aflăm”, a început Dumitrescu mesajul pe contul de socializare.

„Mi-am pierdut dreptul la libera exprimare”

Florin Dumitrescu spune că tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă a făcut să-și piardă „dreptul la libera exprimare”, iar acest lucru îl deranjează foarte rău.

„Nu știu dacă am voie sau nu să fac acest filmuleț și să îl fac public. Se pare că suntem într-o zonă din asta gri în care ca persoană publică sau privată, nu contează, ca persoană, mi-am pierdut dreptul la libera exprimare. Mi-am pierdut dreptul de a fi cine sunt, toate drepturile posibile, doar pentru că am semnat un contract. E un pic dubios și cam greu de dus”, spune bucătarul.

„Am două procese pe rol, în civil”

Dumitrescu le-a spus fanilor că în acest moment are două procese pe rol dar, nu poate să spună tot adevărul, ca urmare a confidențialității semnate în contractul cu Antena 1. „Dar ca să știți… să vă updatez, să înțelegem situația, am două procese pe rol, în civil. Pentru să spunem așa interpretarea unor clauze din contract.

Judecătorul va decide de partea cui e dreptatea, de partea angajatorului sau de partea angajatului. Confidențialitatea pe care am semnat-o în acest contract mă împiedică să vorbesc cu libertate și cu ușurință și să spun cum stau lucrurile de fapt. Nu am voie să fac asta. Nu pot nici să reacționez public la bățul băgat prin gard de diverși oameni și diverse articole. Dar începe să deranjeze. Dumnezeu e sus și vede”, spune bucătarul.

„Faci rău, primești rău”

Dumitrescu e convins că la final lucrurile se vor rezolva și tot răul care i s-a făcut se va întoarce către cel care l-a făcut. „Și tot răul ăsta care-l fac gratuit se va întoarce împotriva lor. Nu le doresc asta, nu mă înțelegeți greșit, eu nu trăiesc răul ăsta cu speranța că la un moment dat se va întoarce împotriva lor. Dar e firesc, că așa e viața, așa e Karma. Faci rău, primești rău, faci bine, primește bine. Chiar de crezi în Dumnezeu, sau în karmă. Răul făcut se va întoarce sub orice formă”, susține Florin Dumitrescu.

„Timp de nouă ani am crezut că am lucrat într-un loc mișto”

florin dumitrescu reactie
Florin Dumitrescu și colegii săi Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu „într-un loc mișto” . Foto: Antena 1

Bucătarul a fost convins că timp de nouă ani a lucrat „într-un loc mișto”, dar a realizat că de fapt situația nu a fost deloc așa. „Personal, vă spun, timp de nouă ani, am crezut că am lucrat într-un loc mișto. Și mi-am dedicat acești ultimi nouă ani cu speranța că fac bine. Băi, s-au șters cu buretele, eu n-am existat din punct de vedere profesional. Și atunci, nu stau eu bine lângă familia mea? Timp pe care eu l-am pierdut departe de ei?”, a mărturisit bucătarul.

Dumitrescu scapă din vedere, însă, că acest job la făcut vedetă, i-a deschis porți spre alte afaceri personale, iar pentru emisiunile făcute a fost plătit.

„Compromisuri de care habar nu aveți nici unul dintre voi”

Nu în ultimul rând, Dumitrescu a adus în discuție compromisurile pe care le-a făcut ca urmare a contractului semnat, compromisuri de care nu știe nimeni. Și spune că e posibil ca video-ul postat să-l mai coste încă un proces…

„Compromisuri de care habar nu aveți nici unul dintre voi. Compromis la care am fost supus, doar pentru că am avut un contract semnat.

Oameni buni, aveți grijă cu cine stați în casă și aveți grijă în ce casă intrați. Nu știu cât o să mă coste chestia asta, dar m-am răcorit. Poate într-un proces pe rol, dar cine știe… Libertatea de exprimare e doar de o anumită tabără, nu o avem toți egal. Cam atât de aici, mă duc să mă dau cu placa. Scuze că-mi stă părul ciudat, dar așa e el. Ca mine, rebel”, a explicat Florin Dumitrescu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre