La Gala Premiilor Literare Bookzone, care a avut loc la Palatul Parlamentului, într-un cadru de poveste, Florin Piersic a fost din nou personajul principal. Cel mai iubit actor al românilor a fost premiat pentru romanul său autobiografic „Viața ca o poveste”. Cea mai apreciată carte de memorii și biografii.
Într-un interviu, celebrul actor a povestit că volumul său nu se încheie cu „sfârșit”. Motivul e unul tulburător: „Nu vreau să mă sfârșesc niciodată”. În plus, s-a gândit să se despartă de toți care-l iubesc cu o speranță… Vedeta a luat această hotărâre cu doar 24 de ore înainte ca romanul să intre în tipar. În ultimele patru pagini din roman, „Mărgelatu” a decis să spună două lucruri.
„La mine e sfârșit fără sfârșit”
„Unul, că vreau să concluzionez tot, nu știu dacă sună bine, să adun tot ce am spus în carte în câteva rânduri care erau 3-4 pagini și să nu mai scriu „sfârșit”. Să scriu sfârșit fără sfârșit. Adică m-am gândit… de ce să scriu sfârșit? Că nu vreau să mă sfârșesc niciodată. E greu să vă exprim semnificația acestui «nu cuvânt», acestei chestii – sfârșit. La mine e sfârșit fără sfârșit”, a spus maestrul pentru Gândul.
„Cine citește o carte așa de groasă?”
Inegalabilul artist a menționat că perioada în care a scris cartea a fost una extrem de plăcută, pentru că a reușit să vorbească de „prietenia” pe care le-a oferit-o atâtor oameni, „nu cei care-mi oferă prietenia lor mie”. Florin Piersic a mărturisit că inițial cartea a fost mult mai stufoasă, dar s-a gândit că nu citește nimeni un volum atât de gros, așa că s-a decis să îl scurteze.
„(…) mie mi-a fost ușor să mă așez într-un balcon, la o masă, și să scriu și am spus: vreau să fie ca o poveste, de aceea i-am spus asa, «Viața e o poveste». Și atunci am spus să mă iau după versurile pe care le-a scris, pe care mi le-a scris într-o bucată, compozitorul pe care l-am adorat, Dan Iagnov. (…) Și o melodie e «Viața este o poveste». Și m-am inspirat”, susține marele actor.
Cea mai apreciată carte de sănătate și nutriție a fost „Neuroplasticitatea”, scrisă de prof. dr. Leon Dănăilă
Cărțile care au fost premiate la Gala Premiilor Literare Bookzone au cuprins mai multe categorii, de la volume de dezvoltare personală la cărți în dialog, religie și spiritualitate, ficțiune, non-ficțiune, cărți de memorii. Cea mai apreciată carte de sănătate și nutriție a fost „Neuroplasticitatea”, scrisă de prof. dr. Leon Dănăilă, iar cel mai apreciat volum de dezvoltare personală, „Adevărul ascuns în tine”, purtând semnătura dr. Menis Yousry și omul de televiziune Mihai Morar.
La capitolul carte de religie și spiritualitate a ieșit câștigătoare „Regăsirea ființei prin știință și credință”, a părintelui Necula și dr. Alexandru Ciurea. De asemenea, părintelui Constantin Necula îi aparține și cea mai apreciată carte pentru copii: „Biblia pentru copii”. Printre invitați s-au numărat prof. dr. Constantin Dulcan, dr. Cristian Andrei, prof. dr. Alexandru Ciurea.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook