Simona Ionescu / Redactor Șef

Florin Piersic i-a luat pe medici la întrebări: „Trecerea de la o scenă la alta cum se va face dacă o să am cârjă”

Florin Piersic i-a luat pe medici la întrebări: „Trecerea de la o scenă la alta cum se va face dacă o să am cârjă”
Florin Piersic a suferit o nouă intervenție chirurgicală pe data de 9 Mai la Spitalul Foișor, pentru a i se extrage proteza infectată de la genunchi. Acum însă, marele actor este măcinat de gânduri după ultima operație, ba chiar i-a luat pe medici la întrebări.

În urma operației de extragere a protezei infectate de la genunchi, cauza infecție din corpul lui Florin Piersic a fost în sfârșit înlăturată. Medicii anunțau ieri că starea actorului este una cu o evoluție lentă, dar favorabilă, astfel veștile sunt bune. După operație însă, Florin Piersic este măcinat de gânduri și i-a luat pe medici la întrebări în legătură cu o problemă importantă. 

Într-un comunicat, reprezentanții Spitalului Foișor anunțau astăzi că Florin Piersic a început procedurile de kinetoterapie și recuperare medicală: „Evaluarea domnului Florin Piersic, făcută în dimineaţa de 15 mai 2024, de către echipa medicală, arată o evoluţie lent favorabilă. Pacientul a început procedurile de kinetoterapie şi recuperarea medicală”, au menționat medicii. 

Ce i-a întrebat Piersic pe medici, imediat după operație 

Printre cei care au fost implicați în tratamentul marelui actor se numără și Dr. Adrian Marinescu, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Conform acestuia, Florin Piersic i-a luat la întrebări pe medici îndată ce s-a trezit din a treia operație. Se pare că maestrul este îngrijorat că va fi nevoie să folosească o cârjă, ceea ce îl va împiedica să urce pe scenă, lucru care este exclus, căci Piersic nici nu concepe să se lase de meseria pe care a iubit-o toată viața. 

Dr.Adrian Marinescu a făcut noi dezvăluiri cu privire la evoluția lui Florin Piersic
Foto: Facebook

„Printre primele întrebări ştim care a fost sau bănuim care a fost, a întrebat <Când voi ajunge pe scenă?>. Şi a fost şi mai interesant că îşi punea problema <bine, dar trecerea de la o scenă la alta cum se va face dacă o să am cârjă sau un dispozitiv de sprijin, că nu e în regulă>. Sigur că nu aşa se va pune problema şi că va ajunge să meargă fără sprijin, sperăm să fie o evoluţie bună”, a dezvăluit directorul Institutului „Matei Balș” în cadrul unei emisiuni. 

„E un pacient fragil care poate să pună probleme”

Cu toate că Dr. Marinescu speră ca Florin Piersic să își revină total, este totuși îngrijorat cu privire la câteva aspecte: „Din fericire, nu numai că suntem încrezători, ba chiar avem motive să ne gândim că evoluţia a fost bună şi post-operator şi pe partea de proces infecţios şi lucrurile sunt echilibrate. Până la urmă, este vârsta care e o realitate, sunt bolile cronice şi nu vorbim doar de cele cardiace, în aşa fel încât din punctul meu de vedere e un pacient fragil care poate să pună probleme. 

Florin Piersic își dorește să revină cât mai repede pe scenă și refuză ideea de a folosi o cârjă

Îmi doresc din tot sufletul să fie bine şi în  direcţia asta toată echipa medicală care a fost încă de la început, vorbesc de partea de la Bucureşti, îşi doreşte ca supravegherea permanentă să ducă la un deznodământ mai mult decât fericit. E ceea ce ne dorim. Trebuie lucrat pas cu pas. Contează fiecare zi. Lucrurile trebuie gândite treptat, pas cu pas, monitorizat din toate punctele de vedere şi să sperăm că vom ajunge la ceea ce toţi ne dorim”, a mai declarat Dr. Adrian Marinescu. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre