Simona Ionescu / Redactor Șef

Focar de coronavirus într-o stațiune de nudiști din Franța

Focar de coronavirus într-o stațiune de nudiști din Franța
Autoritățile sanitare franceze au avertizat despre un focar „foarte îngrijorător” de coronavirus într-o faimoasă stațiune pentru nudiști din sudul țării.

Cel puțin 95 de persoane din stațiunea Cap d’Agde, aflată la 30 de mile sud de Montpellier, au fost testate pozitiv Covid-19 până acum.

Aproximativ 50 de persoane au raportat că au fost bolnave după ce s-au întors acasă din stațiunea de vacanță.

Oficialii din domeniul sănătății au avertizat vizitatorii din stațiune (populară și în rândul swingerilor) că trebuie să respecte toate măsurile de distanțare socială, inclusiv purtând măști de protecție.

Regulile impuse în Franța și cum sunt ele respectate în stațiunea de nudiști

În Franța măștile de protecție sunt obligatorii în toate spațiile interioare de pe data de 20 iulie, cu excepții foarte limitate.

Stațiunea nudistă conține mai multe zone interioare, inclusiv magazine, bănci, restaurante, baruri și cluburi.

Medicii au efectuat 194 de teste asupra vizitatorilor din stațiune care s-au oferit voluntari săptămâna trecută, cu 38 de rezultate pozitive, conform serviciului regional de sănătate. Alte 244 de teste au fost apoi efectuate miercuri, cu 57 de rezultate pozitive. Agenții de sănătate au efectuat 310 teste suplimentare vineri, rezultatele fiind așteptate la începutul acestei săptămâni.

Un purtător de cuvânt al autorității medicale a declarat că rata infecției în stațiunea nudistă este de patru ori mai mare decât satul din apropiere.

Record de cazuri în Franța

Focarul a apărut duminică, deoarece Franța a raportat aproape 4900 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră din mai și până acum.

Ministrul Sănătății, Olivier Veran, a avertizat că situația este riscantă și a spus că infecțiile apar la tinerii între 20 și 40 de ani, din cauza participării la petreceri.

Cazurile în rândul persoanelor în vârstă au început să crească și ele, dar Ministerul Sănătății a exclus o altă izolare totală în Franța.

Cum a apărut stațiunea de nudiști

Ideea satului de vacanță din Cap d’Agde a decolat cu adevărat la deschidere, în anii ’60.

Inițial, stațiunea era destinată pur și simplu ca fiind un sat turistic, înainte să fie ulterior încorporat în plan conceptul de nuditate.

Acum se crede că este cea mai mare comunitate de nudisti din lume, cu până la 40 000 de oameni care stau acolo plin sezon de vară.

La fel ca și în Franța, au existat vârfuri îngrijorătoare la cazurile de coronavirus în Spania, Germania și Elveția. O mare parte din acest lucru a dat vina pe europenii plecați în vacanță și tinerii care se bucură de petrecerile verii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre