Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce atât de multe vedete folosesc ulei de măsline în locul produselor de înfrumusețare scumpe. Secretele lui Kylie Jenner

De ce atât de multe vedete folosesc ulei de măsline în locul produselor de înfrumusețare scumpe. Secretele lui Kylie Jenner
Sophia Loren, care a îmbătrânit foarte grațios și a fost votată cea mai frumoasă persoană din lume la vârsta de 71 de ani, datorează totul uleiului de măsline. De fapt, actrița câștigătoare de premii Oscar nu este singura care folosește acest popular sos de salată ca armă secretă de îngrijire a pielii.

De ce atât de multe vedete folosesc ulei de măsline în locul produselor de înfrumusețare scumpe. Emma Stone, Julia Roberts, Miranda Kerr și multe alte vedete folosesesc acest ingredient de gătit accesibil pentru a-și menține aspectul pregătit pentru covorul roșu.

Este impresionant faptul că atât de multe superstaruri, care cu siguranță își permit cele mai scumpe produse de îngrijire a pielii, optează pentru uleiul de măsline. Se pare că acest ingredient are beneficii extraordinare. 

Calmează pielea sensibilă

De ce atât de multe vedete folosesc ulei de măsline în locul produselor de înfrumusețare scumpe. Uleiul de măsline are proprietăți anti-inflamatorii puternice. Acesta este util pentru pielea delicată care se irită ușor. Datorită proprietăților sale antibacteriene, poate preveni acneea în timp ce hidratează și hrănește pielea. 

Emma Stone, care a dezvăluit că are pielea predispusă la alergii, spune că are întotdeauna o sticlă de ulei de măsline pe chiuvetă.

„Sunt cu adevărat alergică la o mulțime de lucruri, așa că pot folosi numai produse cu un singur ingredient. Așa că am pus pe față ulei de măsline și miros a focaccia”, spune Emma Stone.

Hidratează pielea uscată

Când pielea îi este uscată, Emma Stone folosește ulei de măsline pentru a o menține hidratată. Actrița mărturisește că rutina ei de îngrijire a pielii se schimbă constant. 

„Lucrurile care îmi plac cel mai mult sunt doar uleiurile simple – ulei de măsline, ulei de Argan, ulei de cocos”, spune ea. 

Deoarece uleiul de măsline poate ajuta la blocarea umezelii, acesta poate fi folosit ca hidratant pentru pielea uscată și delicată. Cu toate acestea, ar trebui să fie aplicat cu moderație, deoarece prea mult ulei vă poate înfunda porii și, în cele din urmă, poate duce la erupții.

Servește ca o loțiune pentru corp

Uleiul de măsline poate înlocui cu ușurință multe unturi și creme scumpe pentru corp. Kylie Jenner mărturisește, de asemenea, că este un fan al uleiului de măsline și îi place să-l folosească pentru a-și hidrata pielea după un duș. Vedeta spune că rutina de duș include șamponarea și condiționarea părului, exfolierea corpului cu un burete de loofah și apoi „udarea” corpului cu uleiuri organice, cum ar fi uleiul de măsline.

Îți întărește unghiile

În timp ce uleiul de măsline poate aduce beneficii pielii în multe feluri, poate îmbunătăți și textura unghiilor. Deoarece uleiul de măsline conține vitamina E, acesta poate ajuta unghiile să crească mai repede, îmbunătățind circulația sângelui. 

Julia Roberts folosește această metodă pentru a-și repara unghiile. Ea amestecă câteva picături de ulei cu apă caldă, aplică amestecul pe unghii și îl lasă să acționeze aproximativ sau jumătate de oră pentru ca unghiile să arate cât mai bine.

Îți face părul strălucitor

Multe celebrități folosesc uleiului de măsline pentru a-și menține părul sănătos și hidratat. De exemplu, Miranda Kerr a mărturisit că își aplică o dată pe săptămână ulei de măsline organic în păr

„Hrănește pielea capului și îmi lasă părul foarte strălucitor”, spune modelul Victoria’s Secret. Cipriana Quann, un blogger cunoscut pentru superbul ei păr natural, spune că aplică ulei de măsline pe păr noaptea și îl învelește cu o eșarfă de mătase. Deoarece uleiul de măsline pătrunde în firul de păr, îl menține hidratat din interior, făcând-ți părul moale și voluminos.

Satul în care jumătate din populație sunt infractori. Locuiesc izolați de lume

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre