Simona Ionescu / Redactor Șef

Fostul bodyguard al unui celebru interlop, reținut de procurori. Ce acuzații i s-au pus în cârcă

Fostul bodyguard al unui celebru interlop, reținut de procurori. Ce acuzații i s-au pus în cârcă
Poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Grupuri Infracționale Violente i-au făcut zile amare fostului bodyguard al unui celebru interlop. A fost săltat de oamenii legii.

Marian Sârbu, cunoscut ca și ca Marian Box, fostul bodyguard al interlopului Nuțu Cămătaru, e acuzat că a bătut și sechestrat mai multe persoane. Implicată în această poveste este și cântăreața Emmy, spun surse media. Evenimentul neplăcut ar fi avut loc pe 27 februarie 2020, într-un imobil din sectorul 3 al Capitalei, conform Poliției Capitalei.

S-a folosit un obiect tăietor-înțepător

„La data de 4 octombrie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară și patru mandate de aducere, în Municipiul București și Județul Ilfov, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, la data de 27 februarie 2020, în timp ce se aflau într-un imobil din Sectorul 3, doi bărbați, în vârstă de 44, respectiv 45 de ani, prin folosirea unui obiect tăietor-înțepător, ar fi amenințat și lovit un bărbat, nepermițându-i acestuia să părăsească imobilul.

Cei doi bănuiți au fost ajutați de o femeie de 35 de ani

De asemenea, în aceeași zi, aflându-se în locația precizată, cei doi bănuiți, cu sprijinul unei femei, în vârstă de 35 de ani și a altor doi bărbați, de 33, respectiv 38 de ani, ar fi amenințat și lovit, în repetate rânduri, un alt bărbat, nepermițându-i acestuia să părăsească locuința.

Astfel, în vederea probării activității infracționale a bănuiților, la data de 4 octombrie 2023, au fost puse în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. Persoanele bănuite au fost depistate și conduse la audieri, unul dintre bărbați, în vârstă de 33 de ani, aflându-se, în prezent, în stare de arest preventiv în altă cauză.

Arest preventiv și control judiciar

În baza probatoriului administrat în cauză, față de trei bărbați a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Ulterior, față de doi dintre aceștia a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, iar pentru cel de-al treilea a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Acțiuni Speciale și al Serviciului de Criminalistică din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București. Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de lipsire de libertate”, se arată în comunicatul transmis de Poliție.

Box și Nuțu Cămătaru, la mare. Sursă foto: Spynews

Cine sunt persoanele vizate oamenii legii

Potrivit unor surse judiciare, persoanele vizate sunt Sârbu Marian, cunoscut ca și Box, care a primit arest de 30 de zile, fostul bodyguard al lui Nuțu Cămătaru, dar și Baloi Raul-Liviu (aflat în arest pentru 30 de zile), Batanasi Ionel-Elvis, care a primit control judiciar. Dar și Lache Vlad Cristian (arestat în altă cauză), precum și Negurici Emilia Loredana. Printre persoanele vătămate se numără Bibac Mihai (alias Mutu), Dima Alexandru (alias Alin Tatuatu).

Marian Box a mai avut probleme cu lege și cu câțiva ani în urmă

Fost sportiv de performanță, Box a stat o perioadă lângă Nuțu Cămătaru și a făcut parte din echipa lui de elită. În anul 2021 acesta a fost arestat pentru șantajul mai multor oameni de afaceri, pentru a fi recuperate mai multe datorii.

El a fost implicat și într-un dosar de proxenetism, fiind acuzat că a primit 500 de euro, bani care ar fi provenit de la o femeie care ar fi fost expertă în cea mai veche meserie din lume. După 24 de ore de arest, Box a fost lăsat liber. Soțul femeii a mărturisit că el ar fi avut, de fapt, o datorie de 500 de euro către Box, iar banii au fost achitați din ceea ce a câștigat nevasta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre