Simona Ionescu / Redactor Șef

Fotografii nemaivăzute cu Bob Marley reunite într-o biografie scrisă de fiul lui

Fotografii nemaivăzute cu Bob Marley reunite într-o biografie scrisă de fiul lui
Viața legendei muzicii reggae, Bob Marley, așa cum a văzut-o fiul său – iată o carte pe care nu doar pasionații de muzică o așteaptă cu sufletul la gură.

Ziggy Marley, unul dintre fiii celebrului muzician de reggae din Jamaica, va publica o carte despre tatăl său intitulată „Bob Marley: Portrait of the Legend”, chiar în ziua când regretatul muzician ar fi împlinit 75 de ani, relatează EFE. Presa jamaicană relatează că viitoarea carte include peste 150 de fotografii ce ilustrează viaţa cunoscutului muzician de reggae care a fost şi unul dintre exponenţii socio-politici emblematici ai culturii pop a secolului al XX-lea.

Bazându-se exclusiv pe fotografii din arhiva familiei Marley, unele care nu au fost făcute publice până în prezent, cartea îmbină aura de legendă cu detalii despre viaţa privată, reunind imagini ale lui Bob Marley ca interpret şi ca tată de familie în Jamaica.

Mai exact, cartea vorbeşte despre ultimul deceniu din viaţa lui Bob Marley, care a coincis cu perioada sa de celebritate mondială, şi cuprinde extrase din interviuri inedite şi declaraţii ale artistului însoţite de cele peste 150 de imagini. Ziggy Marley a subliniat că lucrarea cuprinde o colecţie specială de fotografii de familie.

Bob Marley are cel mai vândut album de muzică raggae din toate timpurile

Deşi a murit în urmă cu patru decenii, Bob Marley are o pagină dedicată pe Facebook cu peste 70 de milioane de urmăritori. Legendarul artist a murit în anul 1981. Compilaţia „Legend”, lansată de casa de discuri Island Records în 1984, la trei ani după moartea artistului, este cel mai vândut album de muzică reggae din toate timpurile. Acesta însumează peste 28 de milioane de exemplare.


Sosește barza! Al doilea „COVID-baby” din showbiz-ul românesc vine la…

George Burcea și femeile din viața lui. În Fermă, Anna Lesko și-a dat drumul la gură


Robert Nesta Marley (1945, Jamaica – 1981, Miami, SUA) a fost un cantautor jamaican, muzician şi chitarist care a dobândit faimă şi recunoaştere internaţională, combinând în compoziţiile sale curentele reggae, ska şi rocksteady. Pentru scenă și-a luat apelativul de Bob. De-a lungul vieții, a avut 10 copii, șase fii și patru fiice, Ziggy, autorul biografiei fiind al doilea născut.

Ziggy Marley (foto) este la rându-i un artist consacrat, cu un palmares impresionant. Acesta a fost deja recompensat cu opt premii Grammy şi un premiu Emmy, având 13 albume de raggae lansate.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre