Simona Ionescu / Redactor Șef

Frații Tate, eliberați de instanță. Primele declarații ale avocatului milionarilor. Update

Frații Tate, eliberați de instanță. Primele declarații ale avocatului milionarilor. Update
Frații Tate s-au bucurat cât au putut de momentele de libertate, dar problemele nu s-au terminat. Au fost din nou reținuți și li s-au pus cătușe. La ora aceasta, instanța a decis altceva.

Update. Frații Tate au fost eliberați

Cu puțin timp în urmă, frații Tate au fost eliberați. Apărarea acestora a reușit să înduplece judecătorii, care au respins punerea în aplicare a mandatului din Marea Britanie. Aceștia urmează ca în ora următoare să iasă din arestul central și să se întoarcă la vila din Pipera.

În motivarea Curții de Apel se cere eliberarea până la clarificarea aspectelor din dosar, nefiind suficient de clare acuzațiile și nici informațiile despre victimele din Marea Britanie. Frații Tate se află și acum sub control judiciar pentru un alt dosar.

Știre inițială

Frații Tate, din nou în cătușe. Primele declarații ale avocatului

Pe numele fraților Tate au fost emise în această dimineață două mandate europene de arestare de către autoritățile din Marea Britanie. Cei doi sunt acuzați pentru infracțiuni sexuale.

„Da, este adevărat. Au fost reținuți”

Autoritățile din Marea Britanie au emis pe numele fraților Tate mandate europene de arestare, iar aceștia au fost ridicați aseară. În această dimineață au ajuns în arestul central. Vor rămâne în acest loc pe care-l cunosc timp de 24 de ore, timp în care se va verifica dacă aceștia vor rămâne în arest preventiv sau nu.

„Da, este adevărat! Au fost reținuți! Momentan sunt reținuți, nu vorbim de o arestare”, a declarat avocatul fraților Tate, pentru Star Matinal. Frații Tate au ajuns din nou pe mâna oamenilor legii pentru fapte pe care le-au comis în 2012. Sursele spun că este vorba de un dosar în care sunt acuzați de trafic de persoane, iar autoritățile din Marea Britanie au redeschis ancheta.

„Pentru comiterea de infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane pe teritoriul Marii Britanii”

„La data de 11 martie a.c., în jurul orei 23:15, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din Voluntari au pus în aplicare două mandate europene de arestare, emise de către autoritățile judiciare din Marea Britanie, pentru comiterea de infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane pe teritoriul Marii Britanii.

Cei doi bărbați au fost prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de cei în cauză. Cooperarea s-a realizat prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. Cei doi bărbați au fost încarcerați în Arestul D.G.P.M.B”, se arată într-un comunicat.

Frații Tate, din nou în cătușe.
Frații Tate au fost arestați din nou. Sursă foto: thesportsrush.com

Frații Tate au trimis un comunicat oficial

Frații Tate susțin cu tărie că sunt nevinovați și au trimis și câteva rânduri prin echipa lor de comunicare. Aceștia au declarat că acuzațiile din 2012 din Marea Britanie ar fi fost „respinse și clasate de către Serviciul de Parchet în 2017-2019”.

„Într-o întorsătură dramatică a evenimentelor de aseară, 11 martie 2024, frații Andrew și Tristan Tate au fost reținuți timp de 24 de ore și au primit un mandat european de arestare din partea autorităților britanice. Acuzațiile, referitoare la perioada 2012-2015, includ presupuse agresiuni sexuale, care au fost anterior respinse și clasate de către Serviciul de Parchet (CPS) în 2017-2019.

„Ei resping în mod categoric toate acuzațiile”

Curtea de Apel București urmează să decidă astăzi cu privire la executarea mandatului. Această tentativă de reconsiderare a unor acuzații vechi de peste un deceniu i-a surprins pe frații Tate, lăsându-i consternați și profund afectați. Ei resping în mod categoric toate acuzațiile și exprimă dezamăgirea profundă față de faptul că astfel de acuzații serioase sunt aduse din nou în atenție fără dovezi noi semnificative”, a transmis echipa de comunicare a fraților Tate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre