Simona Ionescu / Redactor Șef

Frigul pune stăpânire pe România. Ce ne așteaptă

Frigul pune stăpânire pe România. Ce ne așteaptă
Zilele frumoase de octombrie vor lua sfârșit, pentru că un val de frig lovește România. Ce se va întâmpla.

Dacă până acum ne-am bucurat de zilele călduroase, de acum vom începe să ținem piept frigului care se va instala în toată țara.

Frigul pune stăpânire pe România. Ce ne așteaptă

Directorul ANM, Elena Mateescu, a dat vestea care nu e deloc pe placul românilor. Adio, vreme frumoasă! Vine frigul! Un val de aer rece intră de astăzi în țara noastră și vom avea parte de temperaturi meteo aproape de zona înghețului.

Care sunt zonele cele mai vizate

Prin același proces de răcire accentuată va trece și Bucureștiul, unde vor fi temperaturi de 7-8 grade Celsius. „Începând de mâine după-amiază, dar mai ales de marți o masă de aer rece va aborda din nou pentru câteva zile zona țării noastre.

Trebuie să menționăm nopțile și diminețile reci pe parcursul zilelor de miercuri, joi și vineri când în depresiuni vom înregistra valori de 0 grade probabil chiar valori negative cel mult 10, 11,14 grade în vestul, sudul, sud-estul țării și în Moldova minime de 5-6 grade Celsius inclusiv în capitală 7-8 grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3.

Cum ne afectează răcirea bruscă a vremii

Diferențele de aproape 30 de grade sunt un adevărat pericol pentru imunitatea organismului și pot atrage după sine probleme de sănătate. Cei mai afectați sunt copiii, dar și persoanele anemice, bătrânii și bolnavii cronici. Specialiștii spun că cei care au imunitate scăzută sau muncesc foarte mult trebuie să acorde o importanță mare și alimentației. Asta înseamnă că e important să opteze pentru o dietă echilibrată, cu multe fructe și legume proaspete.

Fumătorii trebuie să fie extrem de atenți la schimbările de temperatură

De asemenea, oamenii de știință spun că și fumătorii trebuie să aibă grijă în această perioadă pentru că sunt predispuși la viroze respiratorii. Pot apărea, de asemenea, dureri de cap și migrene din cauza modificării presiunii atmosferice.

Sursă foto: antena3, jurnalul

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre