Simona Ionescu / Redactor Șef

Fructul de iarnă care alungă definitiv mucegaiul. Nu aveți idee cât de eficace poate fi

Fructul de iarnă care alungă definitiv mucegaiul. Nu aveți idee cât de eficace poate fi
Indiferent ce soluții ați ales până acum, mucegaiul s-a încăpățânat să nu plece din casă? Uitați de chimicale și alegeți o soluție naturală, de mare ajutor.

Cu mucegaiul nu e de glumit. Și nu doar pentru că vă strică pereții casei, ci și pentru că poate aduce grave probleme de sănătate.

Una dintre cele mai bune remedii naturale, care vă scapă definitiv de mucegai este să folosiți extractul de semințe de grapefruit. Amestecați 40 de picături cu patru cești cu apă și turnați soluția obținută într-un pulverizator. Agitați foarte bine și pulverizați pe zonele cu mucegai.

Aerisiți zilnic camerele și folosiți un umidificator

De asemenea pentru a evita apariția mucegaiului țineți cont de următoarele sfaturi: aerisiți zilnic camerele și folosiți un umidificator sau absorbant de umezeală, după caz.

Folosiți oțet alb

Chiar dacă acțiune blândă, oțetul reușește să ucidă mai mult de 80% din sporii de mucegai. Puneți oțet alb într-o sticlă cu pulverizator, fără să diluați. Pulverizați pe zona cu mucegai și lăsați să acționeze în jur de o oră. Curățați cu o cârpă curată și lăsați să se usuce. Nu vă faceți probleme cu mirosul de oțet, pentru că dispare în câteva ore.

Foarte bun contra mucegaiului este și oțetul din arbore de ceai. Amestecați două lingurițe cu ulei esențial de arbore de ceai cu o cană cu apă. Stropiți cu această soluție zona plină cu mucegai, lăsați să se usuce și, dacă mai este cazul, curățați cu o cârpă curată.

Bicarbonatul se sodiu, un prieten care nu vă lasă la greu

Tot pentru a scăpa de mucegai, amestecați bicarbonat de sodiu cu apă și stropiți suprafața afectată cu mucegai. Lăsați să acționeze, apoi curățați și ștergeți cu o cârpă curată și umedă. Pentru efecte foarte bune, combinați oțet cu peroxid de hidrogen și pulverizați pe zona cu mucegai. Dacă vă mai rămâne din acest preparat, depozitați la loc întunecat și uscat. Lumina deteriorează proprietățile peroxidului de hidrogen.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre