Simona Ionescu / Redactor Șef

Frumoasa Romina Power, la 73 de ani. Ce legătură a avut cu „diamantul negru” de la Pink Floyd

Frumoasa Romina Power, la 73 de ani. Ce legătură a avut cu „diamantul negru” de la Pink Floyd
2 octombrie este o zi specială pentru una dintre cele mai frumoase artiste ale lumii, Romina Power: a împlinit 73 de ani. Ce legătură este între ea și cel supranumit „diamantul negru” de la Pink Floyd și cine a cerut-o în căsătorie la 15 ani vă spunem în acest articol.

Născută din părinți îndrăgostiți de artă, tatăl său Tyrone și mama sa Linda Christian, fiind actori consacrați la Hollywood, Romina Power își datorează succesul întâlnirii cu Albano Carrisi. Știați că aceasta a fost bună prietenă cu Syd Barrett, considerat „diamantul negru” al trupei Pink Floyd?

Numele Romina a fost inventat de tatăl său

Numele Romina a fost inventat de tatăl său, care era îndrăgostit de Italia fiind, de fapt, un diminutiv de la Roma. Ulterior acest nume s-a răspândit în Italia, iar multe mame au ales să-și numească fiicele așa.

Romina a crescut în cartierul Bel Air din Los Angeles, dar, după ce părinții au divorțat în 1956, Power și sora ei mai mică, Taryn, au fost trimise să locuiască cu bunica lor maternă în Mexic. Ulterior fetele au ajuns la internate în Anglia, Elveția și Italia.

Și-a făcut debutul pe ecran la vârsta de 14 ani

Power și-a făcut debutul pe ecran la vârsta de 14 ani în filmul italian „Menage all’italiana”, jucând alături de Ugo Tognazzi și Anna Moffo și ulterior a apărut în mai multe pelicule.

În decembrie 1966, rolul ei din filmul „How I Learned to Love Women” a fost atacat de publicul și guvernul italian, precum și de Biserica Catolică. Ziarul Vaticanului, L’Osservatore Romano, a numit conținutul moral al filmului îndoielnic și a subliniat că ar fi trebuit să fie interzisă vizionarea acestuia de către minori.

Romina și Al Bano s-au căsătorit în 1970

Romina a frecventat lumea artistă din Londra și Los Angeles, iar în anul 1967 a ajuns la Roma, unde l-a cunoscut pe Albano Carrisi, un cântăreț italian cu o voce senzațională, care era cunoscut sub numele de scenă de Al Bano.

Bărbatul a fost fascinat de frumusețea fetei cu păr lung șaten și ochi pătrunzători, s-a îndrăgostit, iar pe 26 iulie 1970, cei doi s-au căsătorit în ciuda opoziției părinților rominei. Un mariaj care a fost urmărit în timp de toată presa internațională.

Căsnicia celor doi a luat sfârșit în 2012

Romina și Al Bano au divorțat în 2012

Viața frumoasă a celor doi a fost însă întreruptă de dispariția fiicei Ylenia în New Orleans, în 1994, un mister care nu a fost deslușit nici în ziua de astăzi. Acest eveniment tragic a deteriorat atât de mult relația dintre Romina și Al Bano încât în 2012 au decis să divorțeze.

Mult timp, Romina a decis să nu mai cânte și și-a exprimat durerea, sensibilitatea și creativitatea în alte moduri, ea fiind o pictoriță consacrată. În vara anului 2013, însă, Power și Carrisi s-au reunit pentru un concert la Moscova. Au făcut-o din nou ca invitați la Festivalul de la Sanremo în anul 2015.

„Tocată” de presa italiană

În 2005, Romina a fost jurat în emisiunea italiană Ballando con le Stelle, iar între 2006 – 2007, a organizat expoziții cu picturile sale, în special în Milano. În același timp, s-a dedicat regizării filmului său „Upaya”.

În anul 2007, artista și-a cumpărat o casă în Sedona, Arizona, SUA. Potrivit unui interviu pe care l-a acordat presei italiene la acea vreme, a mărturisit că i-a fost dificil să se stabilească în Italia ca pictoriță și scriitoare.

Ea a punctat și faptul că se săturase de jurnaliștii indiscreți, care au publicat mai multe articole cu privire la viața sa privată și dispariția fiicei sale Ylenia.

A fost cerută în căsătorie la 15 ani

Stanislas „Stash” Klossowski de Rola, fiul cel mare al pictorului Balthus a cerut-o în căsătorie pe Romina, când aceasta avea doar 15 ani. Mama ei a aprobat, cu condiția să o aștepte până va deveni majoră și să i se permită să se dezvolte artistic.

Klossowski de Rola i-a făcut cunoștință lui Power cu Paul McCartney, Jane Asher și Syd Barrett. „Diamantul negru” al trupei Pink Floyd, Syd, a devenit mai târziu prietenul Rominei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri