Simona Ionescu / Redactor Șef

Fungicid și insecticid, descoperite în organismul celebrului afacerist. Au vrut să-l omoare în chinuri

Fungicid și insecticid, descoperite în organismul celebrului afacerist. Au vrut să-l omoare în chinuri
Jurnalistul de investigație Christo Grozev a vorbit pentru prima dată despre substanța nocivă cu care ar fi fost intoxicat Roman Abramovich.

Oligarhul rus Roman Abramovich a apărut din nou la negocierile dintre Rusia și Ucraina, după ce a fost otrăvit.

S-a aflat cu ce substanță a fost otrăvit Roman Abramovich. Se folosește ca fungicid și insecticid

Potrivit informațiilor oferite de jurnalistul de investigație Christo Grozev, momentul în care lui Roman Abramovich i s-a făcut rău nu a fost unul întâmplător. Acesta a fost otrăvit cu cloropicrină, o substanță care se foloseşte ca fungicid, insecticid, nematicid sau erbicid.

”Toți specialiștii care au discutat cu membrii delegației, care s-au uitat la fotografii și au examinat personal victimele, au spus că acesta nu a fost un accident. Nu este o intoxicație alimentară, nu este o alergie”, a afirmat Grozev, citat de sport.ua.com. Asta nu l-a împiedicat pe oligarhul rus să apară din nou la negocierile pentru oprirea războiului între Rusia și Ucraina, care au avut loc în Turcia, la Istanbul. A fost pentru prima dată când acesta a fost văzut public, după două săptămâni.

S-a poziționat neutru la negocieri

Site-ul sport.ua titrează că Roman Abramovich s-a poziţionat neutru la negocieri. „Sarcina sa principală este să transmită preşedintelui Rusiei poziția celor din Ucraina, într-un limbaj ușor de înțeles și uman”, precizează sursa citată. De asemenea, se spune că Abramovich s-ar fi întâlnit și cu Erdogan.

Conform informațiilor oferite de jurnaliștii britaici, la câteva zile după ce a fost otrăvit, oligarhul rus a plecat la Moscova, pentru a-i da lui Vladimir Putin o notă scrisă de mână de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky.

Ce l-a rugat Zelensky pe Joe Biden

Conform The Wall Street Journal, recent, Zelensky ar fi avut o discuție telefonică cu președintele Americii, Joe Biden și l-ar fi rugat să nu îl sancționeze pe patronul lui Chelsea. Motivul? Consideră că este un mediator necesar în negocierile de pace. La începutul acestei luni, oficiali din cadrul Departamentului de Trezorerie al SUA au făcut un set de sancţiuni în urma invaziei ruse în Ucraina, care îl viza pe Roman Abramovich. Dar acum, acestea au fost oprite.

Fost prieten al țarului Moscovei, Abramovich a avut mult de suferit în urma acestei relații, fiind obligat să renunțe și la pachetul majoritar de acțiuni a clubului Chelsea. Miliardarul ar fi vrut să le vândă cu 3 miliarde de dolari.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre