Simona Ionescu / Redactor Șef

Gabi Bădălău cară pachete în arest tatălui său. Politicianul a fost săltat din mașină

Gabi Bădălău cară pachete în arest tatălui său. Politicianul a fost săltat din mașină
Luni dimineață, Gabi Bădălău și-a vizitat tatăl care se află în arestul poliției, după ce a fost reținut duminică seara. Bădălău senior a fost luat pe sus din mașină.

În timp ce tatăl său este acuzat de grave fapte de corupție, pentru care a fost și reținut de DNA, Gabi Bădălău cară pachete în arest. Iubitul Biancăi Drăgușanu a venit cu câteva bagaje și alături de Iulian Dirnea, prietenul său. Fiul lui Niculae Bădălău s-a prezentat luni dimineață la sediul arestului, unde se găsește tatăl său. Așa cum a fost surprins de paparazzi SpyNews.ro, acesta avea asupra lui câteva bagaje și era însoțit de Iulian Dirnea.

Bădălău senior a fost arestat duminică seara

Amintim că Niculae Bădălău a fost reținut duminică seara, după ce a fost săltat din mașină și dus la audieri, la DNA. El este vizat într-un dosar de corupție. Aflat în arest, el este acuzat de trafic de influență și dare de mită. Conform informațiilor apărute în presă, se pare că Niculae Bădălău ar fi oferit suma de 170.000 de euro drept mită unui primar, pentru un contract încheiat cu o firmă pe care o deține o rudă de-a lui. Alături de el, a fost reținut și reprezentantul unei alte firme, care este acuzat de complicitate la dare de mită.

La data comiterii faptelor, Bădălău senior era consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României. Dar şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul aceleiaşi instituţii.

Ce spun procurorii în dosarul lui Niculae Bădălău

„În datele de 09.08.2022 şi 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menţionată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind «Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…», estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăţi administrată de o rudă a acestuia,

lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (C.N.I.). Pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de către primăria respectivă. În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeaşi primărie îl avea încheiat cu aceeaşi societate comercială, privind «Înfiinţare reţea de alimentare cu apă …»,

inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme”, au susţinut procurorii, în ordonanţă.

Afacerile lui Gabi Bădălău, în vizorul DNA

Niculae Bădălău a mai fost anchetat și în trecut pentru trfaic de influență. El și-a împărțit afacerile cu cei doi copii ai săi, Gabi și Sabina Bădălău. Acestea au intrat și ele în vizorul DNA, în cadrul infracțiunii de luare de mită și trafic de influență. De asemenea, ar fi anchetate și activități de lobby realizate în cadrul firmelor trecute pe numele celor doi frați.

Sursa foto: captură SpyNews.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre