Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Gabriela Cristea și scandalul cozonacilor continuă. Curierii, adevăr sau minciună?

Exclusiv. Gabriela Cristea și scandalul cozonacilor continuă. Curierii, adevăr sau minciună?
Gabriela Cristea și-a făcut o adevărată afacere vânzând cozonaci artizanali pe site-ul ei. Astfel a intrat într-un adevărat scandal al cozonacilor vizavi de livrarea lor în țările din Uniunea Europeană. Gabriela se jură ca are dreptate, în timp ce internauții o contrazic revoltați.

Gabriela Cristea a anunțat recent că și-a deschis o afacere cu cozonaci preparați chiar după rețetele ei proprii, astfel că internauții au comandat în număr mare produsele, cu ocazia sărbătorilor de Paște. S-a lăsat însă cu scandal, căci unii cozonaci nu au mai ajuns la destinatarii din România și din alte țări din Uniunea Europeană. Scandalul cozonacilor însă continuă.

Cozonacii realizați de prezentatoarea TV au prețuri cuprinse între 89 și 179 de lei, acestea nefiind deloc de neglijat. Cei ce doresc livrarea în afara României trebuie să scoată din buzunar o sumă în plus pe transport care pornește pe site-ul Gabrielei Cristea de la 30 de euro. 

Cozonacii nu au ajuns la clienți, iar Gabriela Cristea acuză firma de curierat 

Scandalul cozonacilor a pornit de la faptul că livrările nu au fost făcute la timp de către firma de curierat internațional cu care colaborează Gabriela Cristea. Clienții s-au revoltat, spunând că au plătit produse care trebuiau livrate în 24 de ore, dar nu le-au mai primit. 

Pe partea cealaltă, Gabriela Cristea se apără, explicând că unele colete au rămas în depozitul firmei de curierat, ceea ce i-a provocat pagube. Ulterior, Gabriela Cristea și-a cerut scuze și a promis că va returna banii celor păgubiți, însă acest lucru nu a potolit furia clienților. 

Gabriela Cristea, acuzată din nou de minciună 

Ulterior, scandalul s-a reaprins, după ce Gabriela Cristea a plecat la Milano de Paște, acolo unde, spune ea, și-ar fi trimis cozonacii prin curier la hotel. Scopul a fost de a le arăta fanilor că celebrii cozonaci produși de ea ajung la destinație mai repede decât și-ar fi putut închipui. 

Cozonacii vânduți de Gabriela Cristea au prețuri cuprinse între 89 de lei și 179 de lei
Sursa foto: Captură site

„Hei dragilor, suntem la Milano și am făcut un experiment ca să vedem cât de repede ajung la voi cozonacii. Așadar, ieri, colegii mei mi-au pus prin curier fix aici la hotel, cozonacii. Iată că în mai puțin de 24 de ore, cozonacii au ajuns la hotel. Da, au scris numele hotelului și au specificat că este pentru mine. Astăzi am venit să mi-i ridic de la recepție. Așa că se poate întâmpla la fel și în Germania, Franța, Italia și în Spania, și în alte țări din Uniunea Europeană, pentru că în 24 de ore cozonacii de la Fărâma pot ajunge la voi”, a spus Gabriela Cristea în filmulețul publicat pe internet.

Internauții o contrazic pe Gabriela Cristea 

Gabriela Cristea a fost însă contrazisă de internauți, care spun că de fapt în pozele postate de aceasta se vede clar că vedeta a avut cozonacii în bagaj: „MINȚI, MINȚI MINȚI! Îi aveai în bagaj, se vede clar…. Crezi că noi suntem proști … război va fi cu cozonacii tăi după Paști, de la toți clienții de pe care ai luat bani și nu le-ai dat nimic … să-ți fie rușine”, a scris unul dintre internauți pe internet, după ce a văzut filmulețul Gabrielei Cristea.

Internauții o contrazic pe Gabriela Cristea și o acuză de minciună

În cazul de față nu putem spune cu siguranță unde se termină adevărul și unde începe minciuna, însă merită menționat faptul că problemele firmelor de curierat internaționale sunt știute de mult, căci acestea întârzie livrările în perioadele aglomerate, ceea ce produce pierderi atât pentru clienți, cât și pentru cei care vând produse. 

O livrare internațională costă în mod normal de la 50 de euro în sus 

Rețete și Vedete a investigat problema cozonacilor chiar pe site-ul Gabrielei Cristea. Taxa de curierat internațional este, conform site-ului, suportată de către cumpărător, iar aceasta este calculată automat în momentul introducerii adresei de destinație. 

În urma câtorva simulări, taxa medie pentru un cozonac livrat spre exemplu în Spania sau Germania este undeva la 30 de euro pe site-ul Gabrielei Cristea. Ținând cont că prezentatoarea lucrează cu cea mai scumpă firmă de curierat internațional de pe piață și promite livrare „Express”, aceasta costă în mod normal în jur de 50 de euro.

Firma de curierat cu care lucrează Gabriela Cristea este cea mai rapidă de pe piață 

În cazul în care Gabriela Cristea a livrat cozonacii, iar aceștia nu au ajuns, așa cum spune, atunci paguba suportată de ea nu se limitează doar la banii returnați clienților, ci și la costul curierului, care este posibil să fie mai mare decât afișează pagina de comandă, căci există posibilitatea ca Gabriela Cristea să suporte o parte din costul transportului, pentru a nu „speria” potențialii clienți cu un preț piperat. Iar acest lucru reprezintă o metodă practicată des de către comercianții care comercializează produse de orice tip. 

Costul de transport pentru un cozonac trimis în Spania este de 31 de euro
Sursa foto: Captură site

Cât despre timpul de livrare, firma de curierat în cauză este și cea mai promptă din cele existente. Într-adevăr timpul de livrare în cadrul Uniunii Europene este de 24 de ore în cazul livrării express, care are un cost mai ridicat decât livrarea standard. Dovada promptitudinii este că aceeași firmă de curierat poate livra un colet în Statele Unite în 3 zile, cu tot cu formalitățile vamale. 

Minte sau nu Gabriela Cristea?

Mai departe de informațiile care pot fi verificate, rămâne întrebarea dacă a mințit Gabriela Cristea cu privire la data la care curierul a ridicat cozonacii. Sau dacă s-a lovit, într-adevăr așa cum spune, de mini vacanța de 1 Mai a firmei de curierat, care într-adevăr este anunțată întotdeauna pe cale oficială, pe email. Însă ceea ce este la fel de adevărat este că aceleași firme de curierat au tot felul de probleme în ultimii ani. 

Indiferent de adevăr, situația e complicată, iar internauții nu par să se calmeze prea curând, astfel că rămâne de văzut cum sau dacă afacerea cu cozonaci a Gabrielei Cristea va fi afectată de întregul scandal. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre