Simona Ionescu / Redactor Șef

George Clooney, mișcare nouă în carieră. Anunțul tocmai a fost făcut

George Clooney, mișcare nouă în carieră. Anunțul tocmai a fost făcut
Actorul George Clooney a anunțat o decizie nouă în cariera sa. Acesta va regiza un remake american al serialului „Le Bureau des Légendes”.

George Clooney va regiza un thriller de spionaj. Vechiul serial a fost redenumit şi se va intitula „The Department”, au anunţat producătorii francezi ai serialului original şi postul american de televiziune cu plată Showtime, potrivit AFP.

„Acest thriller de spionaj va fi ancorat în universul serviciilor secrete americane şi în contextul geopolitic recent, inspirându-se în mare măsură din mărturiile unor foşti agenţi CIA”, au precizat într-un comunicat reprezentanţii companiei franceze de producţie TOP şi cei de la Federation Studios, compania care a produs serialul original. Filmările sunt programate să înceapă și să se deruleze în acest an, pentru 2023.

Pe lângă faptul că va fi regizor pentru noua producție, George Clooney va fi, de asemenea, unul dintre coproducătorii serialului. „Nu am fi putut visa la un afiş mai bun decât cel cu George Clooney şi Showtime pentru versiunea nord-americană a serialului „Le Bureau des Légendes”, a declarat Guillaume Pommier, directorul Federation Studios, în comunicat. Pasiunea şi ambiţia pe care le împărtăşim cu ei pentru acest serial incredibil, combinate cu forţa Showtime, vor face minuni pentru a aduce ‘The Department’ în faţa publicului internaţional”.

Serial lăudat pentru „realism” de agenții secreți francezi

Moment, distribuţia producţiei americane nu este cunoscută. Este de așteptat însă ca numeroase vedete să fie cooptate.

„Le Bureau des Legendes”, un serial-vedetă al postului Canal+, a fost vândut în peste 100 de ţări şi a fost lăudat chiar de către DGSE (Direcţia Generală pentru Securitate Externă – serviciul secret în care lucrează personajele din serialul francez) pentru realismul său. Serialul a urmărit paşii unor agenţi francezi sub acoperire trimişi în străinătate (supranumiţi „legende”) în jurul unui personaj central, Malotru, interpretat de actorul francez Mathieu Kassovitz.

Regizorul francez Éric Rochant a fost scenarist-producător al producţiei originale încă de la sezonul de debut, difuzat în 2015.  Cel de-al cincilea şi ultim sezon, difuzat în 2020, a fost regizat de Jacques Audiard, regizorul filmelor „Un prophete” şi „The Sisters Brothers”.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre