Simona Ionescu / Redactor Șef

George Mihăiţă va ajunge în fața judecătorului și nimic nu-l va scăpa de asta. Au venit rezultatele IML

George Mihăiţă va ajunge în fața judecătorului și nimic nu-l va scăpa de asta. Au venit rezultatele IML
Actorul George Mihăiță are probleme. De parcă nu era suficient, s-au mai și complicat. Au venit rezultatele de la IML care îl arată vinovat.

George Mihăiță (72 de ani) a produs un accident rutier. A intrat într-o mașină oprită și în refugiul STB. Actorul a fost condus de polițiști la INML, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

George Mihăiţă va ajunge în fața judecătorului și nimic nu-l va scăpa de asta

George Mihăiță a produs un accident rutier în luna iunie. „În jurul orei 21:20, conducătorul auto în vârstă de 72 de ani care se deplasa pe Bd. Basarabia, când a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 86 a pierdut controlul asupra direcției de mers. A intrat in coliziune cu un autovehicul staționat, lovind totodată și refugiul STB. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale”, transmitea atunci Brigada Rutieră.

În urma controlului făcut de polițiștii ajunși la fața locului, s-a stabilit că actorul consumase alcool. Probele de sânge recoltate în seara accidentului și procesate la Institutul de Medicină Legală ar indica o alcoolemie uriașă: de peste 2,5 la mie. Au fost luate două probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei: prima la 22.35, cealaltă o oră mai târziu. Iar rezultatele nu îi sunt favorabile artistului. Prima ar fi indicat o alcoolemie de 2.56 la mie, cealaltă de 2.37.

Ce riscă actorul

Etilotestul a arătat că George Mihăiță avea atunci o alcoolemie de 1,05 la mie în aerul expirat. Și cum a depășit limita de 0.80, până la care era doar contravenție, actorul în vârstă de 72 de ani, va fi urmărit penal.

Cele două probe de sânge recoltate la IML indică o alcoolemie în scădere, una față de cealaltă, și chiar față de momentul producerii accidentului. Chiar și așa, susțin surse apropiate de anchetă, valorile sunt suficient de mari pentru că actorul să riște să fie acuzat de conducere sub influență alcoolului, dar și o decizie de condamnare. Desigur, se pune și problema că va pierde dreptul de a mai conduce. George Mihăiță a refuzat să comenteze situația. Sursa: evz.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre