George Nicolescu, cântărețul cu una dintre cele mai frumoase voci din România a murit la vârsta de 74 de ani. Vor rămâne pentru totdeauna în sufletul celor care l-au iubit extraordinarele piese „Eternitate” și „Mai avem nevoie și de iarbă”.
„Viața noastră unde e, viața noastră ce-ați făcut cu ea?”
Românii i-au cântat piesele ani la rând, astăzi George Nicolescu, unul dintre cei mai iubiți cântăreți a murit. Împlinise 74 de ani pe 12 martie. Vestea tristă a fost dată de Andrei Păunescu. „S-a stins George Nicolescu. Familia rămasă aici mi-a permis să vă dau vestea. Abia împlinise 74 de ani pe 12 martie. „Viaţa noastră unde e, viaţa noastră ce-aţi făcut cu ea?”, a scris pe Facebook Andrei Păunescu, făcând referire la o piesă de-a artistului.
„Drum lin către stele, în eternitate, George”
Şi compozitorul Ionel Tudor a transmis un mesaj la moartea artistului. „S-a stins din viaţă George Nicolescu… Vocea de aur care a lansat celebrul cântec „Eternitate”, de George Grigoriu. Drum lin către stele, în eternitate, George!”, a afirmat Ionel Tudor.
A predat franceza la o şcoală de nevăzători din Buzău
George Nicolescu a văzut lumina zilei pe 12 martie 1950, la Ploiești. Problemele cu ochii nu l-au împiedicat să facă în viață ceea ce și-a dorit. A absolvit Şcoala din Bucureşti pentru pacienţii cu ambliopie, apoi gimnaziul şi liceul la Şcoala Pentru Orbi din Cluj. În 1970 a câștigat premiul I la Festivalul „Tinereţe pe portativ”, la Cluj, apoi a început colaborarea cu compozitorul George Grigoriu.
Șlagărul „Eternitate” a apărut în anul 1973, iar un an mai târziu a scos pe un disc mic, denumit ”Și cântau mandolinele”, patru melodii ale lui George Grigoriu. George Nicolescu este absolvent al Facultății de Limbi Romanice, secţia Franceză-Română și câțiva ani a predat franceza la o școală de nevăzători din Buzău. A cântat la Cenaclul Flacăra, a fost solist vocal al Casei Tineretului din Buzău și pentru câteva luni a făcut parte din trupa de cântăreți nevăzători „Optimiștii”.
„Dumnezeu m-a iubit mereu și de aceea nu mă plâng de nimic”
S-a pensionat în 1992, dar în 2002 a interpretat melodia „Cântec pentru sănătatea ierbii” alături de trupa „Unu”. Ultima melodie fost lansată în 2012, „Viața-i de vină”, alături de Shift. „Dumnezeu m-a iubit mereu și de aceea nu mă plâng de nimic. Singura lumină pe care o văd este cea a a credinței în Dumnezeu. În fond aș fi patetic, la ce m-ar ajuta să mă plâng când mi-e greu? Trebuie să fim mai prezenți pentru noi înșine decât să ne plângem”, a spus acesta într-un interviu.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook