Simona Ionescu / Redactor Șef

Gérard Depardieu, pus din nou sub acuzare pentru viol

Gérard Depardieu, pus din nou sub acuzare pentru viol
După ce în iunie 2019, procurorii din Paris au anunțată că au clasat dosarul lui Gérard Depardieu, acuzat de viol, iată că vineri, 31 iulie, procurorii au cerut unui judecător de instrucție să-l ancheteze pentru aceeași faptă.

Să reluăm acuzațiile aduse celebrului actor de către o studentă la actorie, în vârstă de 22 de ani, acuzații pentru care, anul trecut, procurorii afirmau că nu există nicio probă. Tânăra l-a acuzat pe Depardieu, într-o plângere depusă la sfârșitul lunii august 2018, că a violat-o. Au fost două agresiuni sexuale, pe 7 și pe 13 august 2018, susține tânăra, petrecute în casa actorului din Paris. Îi era studentă și s-a dus acolo pentru repetiții la un spectacol.

La sfârșitul „numeroaselor investigații  realizate”, procurorii au spus că probele obținute „nu le permit să caracterizeze fapta denunțată drept infracțiune în toate elementele ei constitutive”.

Pentru a fi relansată investigația cu privire la viol, după clasarea dosarului, femeia-victimă a depus o plângere la Procuratură și s-a constituit parte civilă. În sistemul juridic francez, plângerile cu constituirea unei părți civile fac posibilă aproape automat obținerea deschiderii unei anchete judiciare și desemnarea unui magistrat de instrucție. Acum depinde de acest judecător să decidă dacă va lansa sau nu noi investigații, lucru pe care îl face în aproape toate cazurile.

Presa franceză scrie că Depardieu este una dintre personalitățile care au fost vizate să apară în scandaluri sexuale, după arestarea producătorului american de la Hollywood, Harvey Weinstein, în 2017, și de valul declanșat pe rețelele de socializare de mișcarea MeToo.

Atât Gérard Depardieu, care a fost audiat anul trecut de Poliție, cât și avocatul său au respins orice acuzație de agresiune, propunere indecentă sau viol. Acum, actorul de 71 de ani așteaptă decizia judecătorului de instrucție cu privire la redeschiderea anchetei sau respingerea acțiunii.

El se află într-o relație stabilă cu Clementine Igou din anul 2005. În anul 2014, paparazii i-au surprins pe o plajă sălbatică din Italia, iar fotografiile cu ei au circulat pe tot internetul.

Cu fosta soție, Elisabeth Depardieu, de care a divorțat în 1996, celebrul actor are patru copii.

 

 

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre