Simona Ionescu / Redactor Șef

Gerard Pique, implicat într-un dosar de corupție. Ce se întâmplă cu tatăl copiilor Shakirei

Gerard Pique, implicat într-un dosar de corupție. Ce se întâmplă cu tatăl copiilor Shakirei
Fostul fundaș al Barcelonei și Manchester United, fostul partener al Shakirei, Gerard Pique, a fost pus sub investigație oficială de un tribunal din Spania  într-un dosar de corupție.

Fostul jucător al Spaniei și al Barcelonei, Gerard Piqué, fostul partener de viață al Shakirei, va fi anchetat în legătură cu acordul federației spaniole de fotbal de a duce Supercupa Spaniei în Arabia Saudită.

Acuzații de corupție și spălare de bani

Un judecător spaniol și-a extins în mod oficial investigația privind Supercupa Spaniei pentru a-l include pe fostul jucător Gerard Piqué în grupul de persoane care fac acum obiectul unei anchete oficiale. Ancheta se va concentra pe acuzațiile de corupție și spălare de bani legate de găzduirea Cupei în Arabia Saudită, într-o mișcare profitabilă făcută de fostul președinte al federației, Luis Rubiales, în 2019.

Contractele semnate între federație și Arabia Saudită în 2019 și 2020, spune Tribunalul din Madrid, s-au încheiat într-un acord pe 10 ani pentru organizarea turneului de minifotbal în națiunea din Orientul Mijlociu pentru 40 de milioane de euro pe an.

Cazul se află în faza de investigație

Pique, implicat într-un dosar de corupție

Documentele confiscate în urma unor raiduri ale poliției în luna martie au arătat că alte 4 milioane de euro pe an urmau să fie plătite drept comision către compania de divertisment sportiv Kosmos, în timp ce Piqué încă juca pentru Barcelona și participa la Supercupă.

De atunci, Piqué s-a retras din fotbal. Kosmos a fost implicată în modernizarea Cupei Davis la tenis și, de asemenea, în inițierea competiției alternative de fotbal King’s League din Spania, care s-a extins în America Latină. În aprilie, același judecător a cerut înghețarea unui cont bancar al lui Kosmos. Cazul se află încă în faza de investigație, iar judecătorul poate fie să îl claseze, fie să recomande să se ajungă la proces.

Rușine națională

Poliția l-a arestat pe Rubiales și pe alți angajați ai federației la începutul lunii aprilie, dar au fost eliberați rapid. Ancheta a fost apoi extinsă pentru a-l include și pe succesorul lui Rubiales, Pedro Rocha.

Rocha a preluat funcția de președinte interimar al federației după ce Rubiales a demisionat în septembrie, la câteva săptămâni după ce a devenit o rușine națională pentru că a sărutat o jucătoare fără consimțământul acesteia în timpul ceremoniei de premiere de la Cupa Mondială feminină.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre