Simona Ionescu / Redactor Șef

Gest fără precedent în familia regală. Ce au făcut Harry și Meghan e un afront la adresa lui William și Kate

Gest fără precedent în familia regală. Ce au făcut Harry și Meghan e un afront la adresa lui William și Kate
Prințul Harry o pune pe Meghan la egalitate cu mama sa, prințes Diana, iar gestul făcut de cei doi este fără precedent în familia regală. Specialiștii îl văd totodată ca pe un afront la adresa prințului William și al prințesei Kate.

Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva în familia regală. Prințul Harry și Meghan Markle au șters în secret prenumele ducesei de Sussex din certificatul de naștere al fiului lor, Archie.

Potrivit informațiilor oferite de The Sun, în certificatul de naștere al micuțului nu mai apare Rachel Meghan ca mamă, ci Alteța Sa Regală, Ducesa de Sussex. Schimbarea neobișnuită a avut loc într-o perioadă în care creșteau zvonurile despre o ruptură între Harry, fratele William și partenerele lor. Specialiștii văd acest lucru ca un afront la adresa lui William și Kate, deoarece toți cei trei copii ai lor au numele prințesei pe certificatele de naștere.

Meghan a modificat certificatul de naștere pe 5 iunie

Meghan și-a schimbat numele pe certificatul de naștere al copiilor

Prințul Harry și Meghan Markle au devenit prima dată părinți în 2019, când a venit pe lume Archie. Micuțul a văzut lumina zilei pe 6 mai 2019, iar nașterea sa a fost înregistrată 11 zile mai târziu, modificarea numelui fiind făcută pe 5 iunie.

La câteva zile după efectuarea schimbărilor, Harry și Meghan s-au retras din organizația caritabilă comună a Fab Four și după câteva luni au părăsit și familia regală. Această separare a fost supranumită „Megxit” de către comentatori. Harry și Meghan s-au mutat de atunci în America de Nord, apoi a venit pe lume și micuța Lilibet.

„O primă parte a planului lor”

Lady Colin Campbell, care a descoperit amendamentul, a declarat că „este extraordinar și ridică tot felul de întrebări cu privire la ceea ce gândeau soții Sussex”. De asemenea, Dickie Arbiter, fostul secretar de presă al reginei, a menționat că modificările ar putea fi „o primă parte a planului lor”.

Pe de altă parte, expertul regal Ingrid Seward susține că „pentru un membru al familiei regale, schimbarea certificatului de naștere este fără precedent, dar eliminarea prenumelor este remarcabilă. Poate că acesta este un alt semn că erau disperați să facă ceva diferit față de familia Cambridges”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre