Simona Ionescu / Redactor Șef

Ghislaine Maxwell vrea eliberare pe cauțiune de teama Covidului

Ghislaine Maxwell vrea eliberare pe cauțiune de teama Covidului
Prima ședință din procesul în care este inculpată Ghislaine Maxwell pentru 7 capete de acuzare a avut loc vineri, 10 iulie, la Curtea de District din Manhattan, la opt zile după arestarea sa în casa de lux din New Hampshire. Avocații au pledat pentru eliberarea ei pe cauțiune, deoarece fosta iubită și asociată a lui Epstein „neagă cu tărie” toate acuzațiile aduse împotriva ei.

Avocatul Mark Cohen a susținut că Jeffrey Epstein a murit în custodie federală, fiind în închisoare, iar după aceea atenția mass-media s-a orientat rapid către clienta lor, încercând, în mod greșit să îi paseze lui Ghislaine Maxwell faptele lui Epstein. Avocatul a mai afirmat că Maxwell nu a avut niciun contact cu Epstein de mai bine de un deceniu, că nu a fost niciodată acuzată de o infracțiune și a negat întotdeauna orice acuzație de comportament necorespunzător, de încălcare a legii. Respinge cu tărie, în același timp, toate acuzațiile formulate împotriva ei de către multiplele femei, unele minore, care au declarat că ea și Epstein le-au corupt pentru a le livra unor bărbați din înalta societate cu care să întrețină relații sexuale.

„Ghislaine Maxwell nu este Jeffrey Epstein”     

Avocatul Cohen și-a construit apărarea pe a învinui mass-media pentru acuzațiile de acum aduse clientei sale. „Încă de la arestarea lui Epstein, doamna Maxwell a fost în centrul unei atacuri zdrobitoare de articole de presă, în special de televiziuni și pe rețelele de socializare, fiind pictată în cea mai neagră lumină posibilă. Volumul de raportări media care o menționează pe doamna Maxwell este uluitor”, a spus avocatul, citat de DailyMail.

De asemenea, el neagă că Ghislaine Maxwell s-a ascuns și spune că „a menținut un contact regulat” cu guvernul federal încă din ziua următoare arestării lui Epstein. „A văzut elicoptere care zburau peste casă și reporteri care se ascundeau în tufișuri”, a mai spus Cohen, atrăgnd atenția că „Ghislaine Maxwell nu este Jeffrey Epstein”.     

Acest lucru contrazice afirmațiile autorităților potrivit cărora fosta iubită și asociată, de origine britanică, s-a ascuns în casa din New Hampshire încă din iulie trecută, că și-a schimbat numărul de telefon și adresa de e-mail și a comandat diverse bunuri cu livrare pe un alt nume.

Teama arestatei de COVID

Photo CNN/Kathy Willens – Închisoarea din Brooklyn, unde este deținută Ghislaine Maxwell

Avocații lui Ghislaine Maxwell au depus, în numele ei, o cerere de cauțiune prin care solicită eliberarea pentru o cauțiune de 5 milioane de dolari, susținând că „nu este Jeffrey Epstein” și că nu există niciun pericol să dispară din State, după ce procurorii au invocat faptul că femeia are mai multe pașapoarte și cel puțin 15 conturi bancare

Maxwell susține, de asemenea, în cererea înaintată judecătorului, că riscă să fie infectată cu  coronavirus dacă continuă să fie ținută în spatele gratiilor din închisoarea din Brooklyn. Aceasta afirmă că sănătatea ei va fi pusă în pericol „grav”, indicând 68.000 de cazuri de infecții cu COVID-19 în rândul populației din penitenciarele americane, raportate în ultima lună.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre