Simona Ionescu / Redactor Șef

Gigi Becali a trimis ajutoare uriașe în Africa. Sprijină 2.000 de copii și ridică biserici

Gigi Becali a trimis ajutoare uriașe în Africa. Sprijină 2.000 de copii și ridică biserici
În podcast-ul pe care l-a făcut în Muntele Athos, Mihai Morar a aflat dezvăluiri cu adevărat incredibile despre Gigi Becali.

Părintele Pimen Vlad de la Muntele Athos a șocat audiența cu mărturiile sale privind ajutorul oferit de Gigi Becali.

Gigi Becali a trimis ajutoare uriașe în Africa. Sprijină 2.000 de copii și ridică biserici

Prieten cu Gigi Becali, părintele Pimen Vlad susține că afaceristul s-a schimbat radical după ce a ieșit din închisoare și a dezvăluit și motivul pentru care latifundiarul face asemenea gesturi de caritate. Vrea să îi îndemne pe toți cei cu dare de mână să adopte aceeași atitudine. Iar atunci când nu le poate oferi tuturor ajutorul de care nevoie, Becali se ascunde într-un colț și plânge.

„Doamne, vezi că nu pot să îi ajut pe toți”

„Banii spală păcatele dacă este și pocăință. La domnul Becali a început milostenia, adică a început să îi pară rău pentru păcate și a început milostenia. Dumnezeu acoperă tot prin milostenia lui. A venit o dată și a dormit aici, după ce a trecut închisoarea, după câțiva ani și l-am întrebat cum privește lucrurile pentru că am văzut o schimbare mare în comparație cum era înainte, mai ales perioada de închisoare pe care o trecuse, era schimbat total, nu mai era omul acela.

L-am întrebat cum privește lucrul ăsta, că totuși le face publice, și mi-a zis: «Eu privesc prin alt scop. Sunt mulți ca mine, când spun mulți, sunt mulți, care au făcut bani, care fac în continuare. Dacă fac publice lucrurile astea poate încep și ei să urmeze exemplul».

Adică… Pe omul ăla îl știm, a făcut ce a făcut, dar uite ce face acum. A zis că încearcă prin felul ăsta. A zis: «Nu pot să-i ajut pe toți, pe unii îi alung, dar de multe ori îmi e milă de ei, dar mă duc după colț și plâng pentru ei. Doamne, vezi că nu pot să îi ajut pe toți»„, a spus Părintele Pimen Vlad în podcastul „Fain şi simplu”, al lu Mihai Morar.

„Hai, ia de aici, Doamne ajută și ne auzim!”

De asemenea, sfinția sa susține că ajutorul de la Becali a venit în momentul în care era plin de datorii. Printr-o minune a lui Dumnezeu, Gigi Becali a oprit lângă el și i-a dat o sacoșă cu 30.000 de euro. „Într-o zi oprește un Land Rover aici, ce mai făcea taximetrie, și coboară din el șase inși. Unul cu o pălărie de paie. „Doamne ajută, ce faceți aici?”. „Muncim!”. „Merge?”. „Merge!”. „Datorii aveți?”.„Avem”. „Cât?”. „30.000”. „Dă, bă, sacoșa încoace!”.

Și-i dă unul o sacoșă, scoate și numără 30.000 de euro! „Hai, ia de aici, Doamne ajută și ne auzim!”. Îl trag pe unul de mânecă și-l întreb: „Dar cine e?”. „Cum, nu-l știi?! E Gigi Becali!”. Nu auzisem în viața mea de el. Nu am încercat să-l caut vreodată, nici de numele lui nu știam. S-a dus la toate locașurile românești din Athos care aveau datorii, a plătit până s-a terminat sacoșa și a plecat acasă. El a ajutat cel mai mult”, a spus părintele.

Miracolul trăit de Maica Thavoria

Dar sprijinul lui Becali a ajuns și în Africa. El trimite acolo ajutoare la 2000 de copii și ridică biserici. „Am dat 200.000 (n.r. euro) în Uganda, 150.000 în Congo, 100.000 în Rwanda și Burundi. Fac biserici ortodoxe acolo. Fac acolo misiune creștină”, a declarat Becali, cu două luni în urmă. El a fost vizitat la București chiar de stareța mănăstirii din Uganda, Maica Thavoria, care a mărturisit că a fost sunată de Becali printr-o minune dumnezeiească chiar când se ruga să găsească ajutor în România.

„Călugărițele de la Dragomirna mi-au promis că vor încerca să mă ajute să construiesc Mănăstirea Sfintei Ecaterina. Într-o seară, am primit un telefon de la domnul Becali care mi-a spus că de acum înainte nu mai e nevoie să cer ajutor și că va face tot ce-i stă în putere pentru comunitatea ortodoxă din Africa.

În momentul în care m-a sunat domnul Becali, eu mă aflam la Biserica Sfintei Parascheva din Iași și mă rugam la Sfânta Parascheva să mă ajute. Ce s-a întâmplat, a fost un miracol”, a spus Maica Thavoria.

Sursă foto: rostonline

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre